Близо 3000 се нагостиха с чорбата на кмета на фестивал на Цацата в Кранево

Рибена чорба в три казана за 3000 души сготви кметът на Кранево Румен Николов на фестивала на Цацата, който се провежда в морското курортно село. „Чорбата на кмета „ е по случай традиционния събор на Кранево, който е винаги на празника Света богородица Достойно есть. Забърках я с над 100 кила риба от поне 7 вида, като 25 кила от тях са цаца, каза Николов и призна, че рецептата е на съпругата му.

Двама титани мерят сили в кулинарията по време на феста, признават местните, които в неделя очакват пък Ути Бъчваров да ги нагости с миди с ориз.

Празникът продължава с най-сръчно и бързо почистване на цаца, надяждане с цаца , надпиване с бира, конкурс за вицове на рибарска и риболовна тематика „Голямата Цаца”, семейни войни, както и масово бягане. Победителите в атрактивните надпревари ще грабнат наградата на кмета.

По време на събора той беше поздравен с музикално изпълнение и специално добруджанско хоро от кметове от Силистренска област. За него свири квартет от колеги -3 акордеона и гайда. За малчуганите има детско парти „ЦАЦАтека „ с бате Ицо.Да поздравят краневци за празника дойдоха областните управители на Варна и Добрич- Стоян Пасев и Детелина Николова, както и районни кметове от морската столица.Фестивал на Цацата се провежда за първи път и се очаква в трите дни над 15000 души да посетят Кранево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони