Божидар Искренов откри шуменския полуфинал на Фен Купа 2016

Шуменският регионален полуфинал на Фен Купа 2016 стартира днес на стадион „П. Волов“ с много емоции и поводи за забавление. Един от основните източници на добро настроение беше легендата на ФК “Шумен” Божидар Искренов, който откри турнира и даде официално начало на мачовете. Заедно с него, за да изразят подкрепата си към турнира, на сцената се качиха и заместник-кметът по образованието и културата Найден Косев и неговите колеги от община Шумен Васил Христов и Даниел Далулов.

По време на встъпителната церемония радостта на народа Божидар Искренов не пропусна да отбележи и 10-годишния юбилей на един от най-емблематичните отбори в редиците на Фен Купа – „Трите мечки“ (Шумен). В знак на благодарност мечоците му подариха специална фланелка с логото и традиционния жълт цвят на ФК „Шумен“ и фамилията на Искренов на гърба. Историята на „шуменските мечоци“ е тясно свързана с Каменица Фен Купа. Дебютното им участие в турнира е основният повод за сформирането на отбора преди точно 10 години. До момента са участвали общо 8 пъти в националните финали, като са ставали два пъти национални шампиони и два пъти са оставали на второ място в страната.

След церемонията Гиби подкрепи отбора на община Шумен, в традиционния демонстративен мач по случай откриването. Общинарите се изправиха срещу сборен тим на местни журналисти и ги надвиха с 6:4 след равенство в редовното време и изпълнение на дузпи. Гиби ще присъства на терен и през двата дни на регионалните полуфинали за Шумен, Разград и Търговище и ще вдъхновява участниците със съветите си. Отборите полуфиналисти са общо 32 – най-добрите измежду близо 100 тима, записали се в предварителните квалификации. Този уикенд те ще играят първо в групова фаза, всеки срещу всеки, след което в неделя сутрин започват 1/8 финалите и „ситото“ на директните елиминации. Титлата на регионален шампион ще осигури на победителя място в националните финали на турнира и ще го доближи с още една крачка към голямата награда в 14-тото издание на Фен Купа – футболно приключение зад кулисите на Камп Ноу, предвождано лично от легендата Христо Стоичков.

Името на новия регионален шампион в Шумен ще разберем утре веднага след финалния мач, който стартира в 13:00ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ