Премиерът присъства на поклонението пред паметта на Александър Стамболийски

"По покана на министър Nikolay Nankov Nenchev присъствах на поклонение пред паметта на Александър Стамболийски, организирано от БЗНС", съобщи премиерът Бойко Борисов на Facebook страницата си.

"Историята е такава, че той е бил министър-председател и министър на отбраната. За наша радост сега БЗНС и Политическа Партия ГЕРБ са заедно в управлението, така че до голяма степен спазваме традициите. Благодаря на колегите от РБ, които са тук и са уважили поклонението.

За първи път искам толкова много да похваля това, което направи БЗНС и неговият председател г-н Ненчев, защото в един от най-важните сектори се опитваме да модернизираме и да направим така, че да си стъпи армията на крака. Затова трябват доста финансови средства и ние ги постигаме чрез битката с контрабандата - над 3 млрд. лв. повече събрахме миналата година в бюджета.

Благодарение на това над 200 млн. лв. бонуси дадохме за пенсии, за техника, за образование, здравеопазване и инфраструктура. С усилия и по-обединени можем да постигнем повече. Оценките, които дава цялата евроатлантическа общност са много добри за правителството", каза още той в публикацията си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини