Калфин: ОЛАФ трябва да работи заедно с европейския прокурор

Почина най-възрастният човек на света – 117-годишната японка Наби Таджима

Доброволци радват хора в беда Момче с церебрална парализа получи инвалидни количка и стол

Кога адвокатите четат Библията?

Скутер с повече мощ и стил С литър бензин се изминават 48 км

Над половината българи очакват напрежението между Запада и Русия да расте Бележат съществен ръст антизападните настроения

Задържаха 35-годишен мъж, изнасилил 4-годишно дете

Полицаите в Сливен събират средства за лечението на Гергана Зашева

Кампанията “Книги за смет” се провежда днес в пет града

Атентат в център за регистрация на гласоподаватели в Кабул

Словашкият посланик: Една страна не може сама да се справи с международната мафия

Смъртна присъда за изнасилване на деца въвеждат в Индия

Над 300 известни личности подписаха манифест срещу новия антисемитизъм във Франция

Джулиана с нов нос и чужд мъж на парти Вдига наздравици с Христо Сираков

Иран възобновява ядрената си програма, ако САЩ върнат санкциите

Росен Плевнелиев: Доброто образование е най-благородната мисия и ключът към създаване на зряло общество

“Доброто образование е първата основна стъпка в развитието на едно зряло общество”. Това заяви президентът по време на петата годишната конференция „Образование за успех на всяко дете“ на „Заедно в час“ и „Америка за България“ в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, съобщава прессекретариата на държавния глава.

В Пловдивския университет Росен Плевнелиев се срещна с ученици от различни класове и възрасти, техните учители, родители и училищни директори от цялата страна.

Държавният глава призова за равен достъп до образование на всички деца и благодари на учителите за това, че са се посветили на най-благородната мисия – да възпитават амбициозно младо поколение. Президентът изрази признателността си към учителите и заяви, че професията на преподавателя трябва да бъде издигната на пиедестал заради високата отговорност и посветеност, които изисква. “Трябва да се стремим към образование, което поставя в центъра детето, ученикът. Доброто образование продължава през целия живот”, заяви Росен Плевнелиев.

Президентът заяви, че държавата трябва на всяка цена да подкрепи каузата за качествено и достъпно образование. “Децата трябва да видят, че всички – държавата, учителите и родителите са на тяхна страна”, каза Росен Плевнелиев.

Президентът призова още към образование, което освен знания, дава на учениците умения. “Вие сте тези, които водят и направляват. Ще успеят само тези, които дръзват да си поставят най-високи цели, а пътят към успеха започва с амбицията”, това послание отправи към децата президентът и заяви желанието си все повече политици да се вслушват в гласа на най-младите.

По време на конференцията Росен Плевнелиев беше удостоен с благодарствена грамота за последователната му позиция всяко дете в България да има равен достъп до качествено образование.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.