Премиерът се закани: Няма да позволя на няколко главанаци да провалят летния сезон

"Няма да позволя на няколко главанаци да провалят летния туристически сезон у нас!", закани се премиерът Бойко Борисов в Раковски. Обявявайки война на мутрите, той призна, че с тази стрелба имиджът на България се е сринал пред чуждестранните туристи, но допълни, че се полагат много усилия, за да няма тежки последствия. Вече е разпоредил тотални проверки на ДАНС, НАП и полицията и то не само в Слънчев бряг и Поморие, но и в големи градове като София, Пловдив, Бургас, Варна и по цялото Черноморие.

Вървежните заведения се проверяват за данъчни злоупотреби и наркотици, издирват се и криминално проявени лица. Борисов заяви, че част от арестуваните за стрелбата по Митьо Очите са освободени, но обеща репресия за всички замесени в случая. "Няма да оставим нещата така и ако трябва всеки ден ще ги привикваме в полицейските управления.

Няма да оставя този инцидент в Слънчев бряг да рефлектира върху туристическия сезон, защото по този начин ще губим пари", закани се премиерът, който се ангажира да има засилено полицейско присъствие в курортите по родното Черноморие.

По повод искането на БСП и ДПС за предсрочни избори Бойко Борисов заяви, че те нямат шанс. Според премиера, за да има стабилно правителство, различно от сегашното, трябва да има стабилна коалиция от партиите в опозицията - БСП, ДПС, ДОСТ, Атака и ДСБ, което на този етап няма как да се случи. Към момента Бойко Борисов вижда стабилно правителство само в лицето на ГЕРБ и Реформаторския блок.

В Раковски премиерът символично откри 4 нови улици с обща дължина над 2,2 км. За изграждането им Община Раковски е получила целева субсидия от 1 млн.лв. от републиканския бюджет и е осигурила съфинансиране около 500 000 лв. Бойко Борисов не пропусна да припомни, че когато посетил за първи път Раковски, тук имало само черни пътища, а сега повечето улици били асфалтирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика