Бургаският окръжен съд наложи постоянен арест на убиеца на охраната на Митьо Очите

Бургаският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 30-годишния Тодор Славов, убил охраната на Митьо Очите, съобщава "Фокус".

Защитата на Славов поиска налагането на по-лека мярка "домашен арест", която не бе уважена от окръжния съдия Цвета Попова. В случай на обжалване или протест делото ще се гледа в 14.00 часа в сряда в Апелативен съд-Бургас.

Прокуратурата поиска налагането на най-тежката мярка за неотклонение с мотива, че съществува реална опасност Славов да се укрие или да извърши друго престъпление. Наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов обясни, че събраните до момента доказателства сочат обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил престъплението.

Адвокат Иван Ангелов поиска от съда да се наложи по-лека мярка за неотклонение „домашен арест” с мотива, че материалите по делото не сочат такава увереност, че лицето ще се укрие или извърши друго престъпление. Той каза, че съществуват други предположения, които са от съществено значение, като изтъкна, че е факт, че Славов е произвел изстрели, но е имало и други изстрели и не може да се каже, че точно Славов е причинил смъртта на Алексиев.

Адвокат Ангелов пледира, че клиентът му е действал в условия на неизбежна отбрана. Адвокатът каза още, че Славов е започнал да стреля, след като престрелката вече е започнала. Ангелов посочи още, че клиентът му притежава огнестрелно оръжие от 7-8 години и доброволно го е предал на полицията, не е осуетил процесуално-следствените действия.

Пред съдия Цвета Попова Тодор Славов каза, че е дал показания, счита се за застрашен и че е невинен.Славов е на 30 години и на 21 юни ще навърши 31. Той е от Стара Загора и живее там. Има средно-специално образование, не е осъждан и не е женен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право