Премиерът: Хубаво е да има повече българи като Кристалина Георгиева и Ирина Бокова

Новата цел на правителството: Да направим от най-болния народ в Европа най-здравия!

Ирина Бокова остава кандидатът на България за генерален секретар на ООН и затова има решение на правителството, увери в Панагюрище премиерът Бойко Борисов, помолен да коментира информациите, че еврокомисарят Кристалина Георгиева може да бъде издигната на този пост от т.нар. "световно правителство в сянка" - кръга "Билдерберг" и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. "Нека това да са ни новините. Хубаво е, че имаме вече и толкова много българи, които могат да кандидатства за най-високите постове пред света и че толкова много български имена да са в оборот като успешни кандидатури. Но г-жа Бокова е кандидат е на правителството ни, взели сме решение. Но е факт, че Кристалина Георгиева я уважават в цял свят и не е тайна, че е безспорно е най-добрият еврокомисар, също не е тайна", коментира Бойко Борисов.

Министър-председателят не скри, че е горд и от друг един факт, свързан със здравеопазването. "Хубаво е, че вече имаме възможност у нас да сравняваме много добри добри болници и във всяка, която отиваме да откриваме с министър Москов казва, че апаратурата им е най-дабрата в света. Поне за 20-30 болници в България може да говорим, че са на свръхвисоко ниво. Такава е и тази в Панагюрище, където разполагат с апаратура, от която има само 7 произведени в Европа", заяви Борисов при откриването на нов модерен медицински комплекс "Уни-Хоспитал" в Панагюрище. Там стана ясна и целта, която правителството са е поставило - да направи от най-болния народ в Европа най-здравия. "Дай, боже, да няма болни, но на който му се случи да се разболее, ще предложим най-доброто в света като апаратура. С апаратурата, която тук имат, с диагностиката и начините на лечение могат да се предотвратят дори летални случаи. И затова са се обединили община, бизнес, държава, за да може от най-болния народ в Европа да направим най-здравия. "Това, което ние правим, е видимо и можеш да го пипнеш. Благодарение на борбата с контрабандата и усилията на МВР, прокуратурата и приходните агенции, събрахме повече приходи в бюджета и резултатите са видими", допълни премиерът.

Попитан за кой на финалите на започналото в петък вечерта европейско първенство по футбол ще стиска палци, Бойко Борисов отговори: "Аз стискам палци само на България. Другите ги следя само от техническа гледна точка, какво са постигнали..."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика