Как пътуват в самолет зодиите

Овен

Спори със стюардесите

Ще го познаете лесно. Напорист е и влиза първи в самолета. Или натиква насилствено в багажното отделение обемистия си уж “ръчен” багаж, или го оставя в краката си. Съответно влиза в устна схватка със стюардесата, като се опитва да я преметне, че в куфара е зарядното за пейсмейкъра му или друга подобна нелепица. Бори се като лъв за своята кауза, макар да знае, че няма как - ще трябва да се примири. След това убеждава съседа си по седалка, че трябва да си разменят местата, защото той, Овенът, не може да пътува до пътеката.

Телец

Шумулка с пликчета

Той пътува удобно. Носи си възглавничка, чехли (за да не го стяга чепикът), превръзка за очи и тапи за уши, понеже в самолета невинаги дават. От безплатната храна и напитки си поръчва всичко възможно - по два пъти. Обича да шумулка с опаковките на бонбонки и десерти. Ровичка, уж тихичко, в пакетчетата със солети и ядки, като много последователно вбесява съседа си по седалка. След като вече са го намразили достатъчно, изведнъж се впуска в топъл дружески разговор. Тъкмо на най-интересното се прозява широко и заявява, че сега ще поспи.

Близнаци

Като хиперактивно дете е

Държи се като хиперактивно дете - закача стюардесите, върти се на мястото си, през 10 минути ходи до тоалетната, приказва с човека отляво, с този отдясно, намира някакъв приятел през три реда и му подвиква от време на време някакви неща. В първите 15 минути го намразват стюардесите. На 20-ата половината салон си представя как идват терористи и го застрелват без обяснения. Ако полетът е презокеански, екипажът търси спешно психиатър на борда, защото седящите до Близнака са изпушили. Накрая тази жива досада заспива от страх и всички си отдъхват.

Рак

Върти се като котка

Който не е седял до Рак в самолета, той идея си няма що е то кошмарен спътник. Те не са нагли егоцентрици като Овена, нито хрупащи катерици като Телеца. Не страдат от словесна диария като Близнака и въпреки всичко могат да подлудят и будистки монах. Сменят си мястото, наместват си облегалката - изобщо - въртят се като котка, която търси къде да се изходи. Едва след като се нагласят, започва истинската суетня - ще получат ли кафе, ами ако температурата там, където кацат, е твърде висока? Или ниска? А всъщност не им ли се полага чаша вино?

Лъв

Невъзмутим е

Дали сте забелязали пътника, който влиза невъзмутимо и делово мята куфар над главата си, сяда, отваря вестник или книга или пък си набутва слушалките в ушите и до края на полета не вдига глава, освен за да си поиска още нещо за пиене? Родените под знака на Лъва са мехлем за душата на изтерзаната от досадници стюардеса. Като цяло не се страхуват от полета, не комуникират истерично с околните и - колкото и да е странно - не търсят настойчиво вниманието на стюардесите. Лъвът в самолета става леко интровертен, а това много му отива.

Дева

Разпуска, но без да се омачка

Всички Деви притежават вълшебната сила на Джеймс Бонд. Може да спят, да се въртят, да прекарат 12 часа в самолета, при което да не се измачкат ни най-малко. След кацането да се спуснат скромно по стълбичката му като току-що излезли от вкъщи. Девите са учтиви, дисциплинирани и експедитивни пътници. На борда на самолета те си отдъхват пълноценно. Тъй като до последния момент са тичали, организирали и ръководили света и неговите недостатъчно трудови хора, сега вече могат спокойно да се отпуснат и до почетат книга, да послушат музика или да изгледат един филм.

Везни

Голям страх пада

Много ги е страх. Дори и когато твърдят, че не се страхуват да летят със самолет, пак ги е страх. Видите ли човек с разширени от ужас зеници и побелели кокалчета на ръцете, попитайте го дали не е Везни. Има голям процент вероятност да сте познали. Като основно средство за борба със страха обикновено използват алкохола. Така до края на пътуването се сдобиват с фалшиво спокойствие и клатушкаща се походка. Везните са главните бунтовници на борда, когато работата опре до това да си включат телефона на режим пътуване със самолет.

Скорпион

Шарят му очите

Има един клуб на хората, правили секс по време на полет. Казва се Mile High - тоест на миля височина. Според едно проучване сред заловените нарушители на правилата Скорпионите са 56%. Не всички, родени под знака, са така дръзки. Някои се задоволяват с обикновен флирт със стюардесите или с непознати. Другото, което ги занимава, е дали на самолета има Wi-Fi. След като научат, че се плаща, моментално губят интерес. Скорпионите са кротки пътници, които тихо и напоително попиват предложения им алкохол.

Стрелец

Разказва вицове

Това е пътникът, който сяда до вцепенените от страх Козирог или Везни и започва жизнерадостно да им разказва вицове за падащи самолети. Стрелцът не само че не се страхува от летене, той се забавлява, когато има турбуленция и главата му се удря о тавана. След като окончателно е подлудил спътниците си, Стрелецът се отправя към тоалетната. Нуждата от WC е само претекст, понеже му е скучно. Затова стои там много дълго, като разучава какви чудеса има вътре. После, вместо да си седне на мястото, продължава да броди между редиците.

Козирог

Той ни пази живи

Шшт! Не му говорете! Той трябва да е концентриран, за да крепи със силата на мисълта си самолета във въздуха. От страх Козирогът пие. Ако не пие - внимава. Разсея ли се за миг – край! Всичко е свършено. Машината ще падне, а всички пътници и екипажът ще загинат. Голяма отговорност е да опазиш толкова много хора живи, при това само с нечовешката си концентрация и свръхестествените си способности. Затова не безпокойте Козирога, когато се вози на самолет. Зареждайте го често с алкохол и той ще ви спаси от неминуема гибел. Освен ако не заспи.

Водолей

Папка и слушка

Влиза в самолета, опасан в жици като арабски терорист. От ушите му висят кабелите на слушалките. Телефонът, айподът, айпадът или таблетът и лаптопът - всичко това се носи окомплектовано удобно и компактно. Водолеят изпада в депресия, когато се наложи да се откъсне от света. Той трудно приема глухото мълчание на устройствата си, лишени от безжичен интернет. Затова си пуска музика. Папка и слушка стюардесите, но не защото е особено сговорчив и кротък пътник, а понеже се е отнесъл и въобще не го интересува какво става в реалния свят.

Риби

Напива се

Те са от пътниците, които се напиват. Но не от страх, а просто защото им се пие. Дори да не са почитатели на спиртните напитки, пак дават вид на пияни. Все пак на една истинска Риба никога не й е бил нужен алкохол, за да се откъсне от този сив и скучен свят. Обичат да сядат до прозореца и да мечтаят, загледани в облаците. В края на полета се получава така, че или са успели да успокоят Везните, или са се натаралянкали с Козирога. При всички случаи за представителите на водния знак пътуването със самолет е удовлетворително изживяване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп