Утре ни чакат жеги, след обяд ще ни освежи краткотраен дъжд

Атмосферното налягане е около средното за месец юни, но бавно ще се понижава. Облачността през нощта ще е разкъсана, предимно средна и висока. Преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, главно в Северна и Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са между 25 градуса и 30 градуса, съобщава НИМХ към БАН, цитиран от "Фокус".

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 22-24 градуса, температурата на морската вода 20 градуса-21 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините, преди обяд ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купесто и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, а вятърът временно ще се усилва. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра – около 13 градуса.

В началото на следващата седмица на много места в страната ще има валежи, временно интензивни, придружени с гръмотевични бури и усилване на вятъра. От северозапад за кратко ще нахлуе по-хладен въздух и максималните температури ще са между 20 - 25 градуса. В сряда все още ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи, но ще са на малко места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето