Стрелецът по гарда на Очите се страхува в ареста (обзор)

Обвиненият за убийството Тодор Славов бе строго охраняван от десет полицаи. Снимка focus-news.net

Бургаският съд остави в ареста Тодор Славов, обвинен в убийството на гарда на Митьо Очите - Александър Алексиев. “Застрашен съм в ареста и съм невинен”, каза пред магистратите старозагорецът. Магистратите обаче го оставиха зад решетките поради опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Славов бе доведен в Бургаския окръжен съд окован с вериги, охраняван от 10 полицаи с бронежилетки. Славов криеше лицето си с качулка и също бе с бронежилетка, явно пазен да не бъде улучен от снайперисти-отмъстители.

Три куршума са открити в тялото на убития Александър Алексиев. Те са от едно и също оръжие и има достатъчно данни, че е стрелял обвиняемият Славов, каза вчера наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов. Адвокатът на Славов - Иван Ангелов, заяви, че клиентът му действал в условията на неизбежна отбрана. Според него той започнал да стреля, след като престрелката вече била започнала.

Междувременно от прибраните в ареста 19 души от хората на Божидар Георгиев-Божо Кравата всички са пуснати от ареста, в това число и шефът им. Повдигнато обвинение има само срещу Славов.

Вчера стана ясно, че вече е овладяно кървенето на надупчения с пет куршума Митьо Очите. Състоянието му обаче остава критично.

Пред журналисти собственикът на заведението Божидар Георгиев разказал, че не се познава лично с Митьо Очите, но двамата имали уговорена среща, за да се изяснят за някакво недоразумение. “Не съм очаквал да има престрелка. Кой иска да стрелят в заведението му?”, заявил Божо, след като бил пуснат от ареста. По думите му Тодор Славов му спасил живота, като прострелял въоръжения охранител на Очите, преди той да направи същото.

За срещата съдействал Христо Широков-Широката, бивш гард на Очите, който в момента е общински съветник в Поморие. Божо се познавал с него. Според разказа на собственика на заведението Очите се появил с 20-30 души и започнал да буйства в заведението. Освен това го ударил в лицето, вместо да му подаде ръка. Тогава започнала стрелбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право