Шефът на заведението в "Слънчев бряг" след кръвопролитието с Митьо Очите: Уж трябваше да говорим, а стана Кербала

Снимка: МВР

33-годишният Божидар Кузманов, в чийто ресторант "4You" в Слънчев бряг се разрази кървавата престрелка, при която беше убит 46-годишният Александър Ангелов Алексиев, гард на Митьо Очите, разказа пред в. "24 часа" за случилото се във фаталната нощ. Той сподели, че ситуацията за него е била напълно непредвидена, тъй като е очаквал да разговаря делово, а изневиделица се е стигнало до ужасяващия инцидент.

Кузманов сподели, че по документи не е собственик на заведението, но е упълномощен да го управлява. Първоначално срещата трябвало да се състои в ранния след обед, но другата страна я отложили на два пъти. В разговорите посредничел Христо Широков, с когото Божидар се познавал. Широков е приятел на Очите, през есента направи пробив в местната власт и стана общински съветник в Поморие.

Въпросната среща е била по повод предупреждение от страна на Велислав Попов, бъдещият зет на Очите, по отношение на изпращани от Кузманов клиенти в студио за татуировки близо до ресторанта. Според Попов Митьо Очите "така е наредил". Управителят отрича да е имало конфликт за паркоместа, както и че Велислав Попов е бил бит.

„Не съм отказвал, но след това Велислав се е спречкал с някой, взели са го за наш човек, казах им, че има недоразумение и затова се съгласих да се срещнем. Уговорката беше да разговарям само с Христо, 10 минути преди срещата разбрах, че ще идва и Очите. Но не съм очаквал да нахълтат 30 човека. Митьо влезе и тръгна към местата, където бяхме седнали, крещеше и разхвърляше масите по пътя си. Подадох му ръка, а той ме удари с юмрук по брадата. Паднах и в следващия момент се чуха гърмежи”, разказва Кузманов. Уж трябваше да говорим, а стана Кербала, недоумява той.

Според него иззетото от полицията оръжие – три пистолета, от които един газов, както и мачете, не било единственото.

„Беше страшно, според мен се стреляше и отвън към ресторанта, първо смятахме да избягаме откъм кухнята, но се оказа, че отзад също има от хората на Желязков. Измъкнах се през градината на ресторанта”, разкрива Божидар.

Кузманов разкри, че заедно с Георги Иванчев, са се укривали в гората, тъй като са се опасявали, че ако ги преследват, лесно ще ги намерят в колата, с която напуснали комплекса.

„Не познавам лично Димитър Желязков, чел съм за него само в медиите, имахме уговорена среща, за да изясним едно недоразумение, не съм очаквал да има престрелка. Кой иска да стрелят в заведението му?”, споделя управителят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право