"Гол ресторант" отвори врати в Лондон за първите си клиенти

В британската столица Лондон отвори врати първият нудистки ресторант и прие своите клиенти, съобщава БГНЕС.

„Никога не съм се чувствал по удобно на вечеря“, написа един от първите посетители на страницата си във Фейсбук. Ресторантът The Bunyadi има 42 места и ще работи три месеца, за вече 46 000 са се записали да го посетят, твърди „Индипендънт“. Сервитьорите са полуголи.

Вътрешният ред изисква също телефоните и други електронните устройства да бъдат оставени в специални шкафчета, за да не прави никой снимка в заведението. В заведението има и зона за посетители, които искат да ядат с дрехи. Освен това предметите в заведението са изцяло естествени, в тях няма съвременни технологии. Помещенията, включително и кухнята, работят без ток и газ. Ястията пък се предлагат в глинени съдове.

Гол ресторант ще отвори врати и в патриархална Япония. „Амрита” ще отвори врати на 29 юли, но няма да допуска хора с наднормено тегло и картинки по тялото. Освен телесни ограничения, има изисквания и за възрастта на клиентите – те трябва да са между 18 и 60-годишни. Всички посетители ще оставят дрехите, фотоапаратите и мобилните си телефони на гардероб, а заведението ще им предоставя хартиено бельо. "Ако теглото ви е с над 15 килограма над нормата, по-добре не си правете резервация", гласи част от списък с правила на уебсайта на ресторанта.

"Предвижда се посетители с видимо свръхтегло да бъдат претегляни от персонала. В лондонския ресторант за голи допускат дебели хора и други посетители се оплакват от гледката", казва говорителката на „Амрита” (безсмъртие на санскрит). Тя изтъква, че не става дума за дискриминация. „Стремим се към римска естетика като тази на красивите картини в музеите”, обяснява говорителката.

Гостите се задължават да не притесняват околните, да не ги докосват или заговарят. Посетители с татуировки също не се допускат. Желаещите ще трябва да се бръкнат с по 750 долара за куверт, ако искат да гледат спектакъл с танци на мъже с изваяни тела. Иначе, в зависимост от избраното меню, цената е четири пъти по-ниска, а храната сервират мускулести келнери с прашки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл