ДНК - нова кампания за зачеване на повече българчета

"За да го кръстиш, трябва да се роди" е кампания насърчаваща раждаемостта, която стартира Движение за национална кауза (ДНК), предаде БГНЕС.

С обединението на популярни лица от екрана и експерти, организаторите ще се опитат да запазят националното ДНК. Идеята е на телевизионния водещ и продуцент Андрей Арнаудов, а до него застават още водещият и журналист Ники Кънчев и певицата Хилда Казасян.

Кампания призовава българите, заченали рожба в периода от 1 януари до 1 ноември 2016 г., да го докажат със селфи, положителен тест за бременност или снимка от видеозон, публикувани във Фейсбук страницата на ДНК и да отбележат събитието с хаштага #pravimgozabg.

А от ДНК обешават през есента на 2017 г. да организират най-голямото кръщене правено някога в България. Лицата на организацията и други популярни българи ще станат кръстници на всяко дете, чийто родители пожелаят. Ще поканят Негово Светейшество патриарх Неофит да отслужи Светото кръщение.

От ДНК казват и че за всяка бременност, споделена на страницата им в социалната мрежа, ще осигурят минимум 1 лев за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в България. Така в резултат ще се раждат повече българчета, а те ще направят най-мащабното кръщене в историята.

"Поставяме рекорд на Гинес и помагане на България - #pravimgozabg", каза Андрей Арнаудов.

"За да го кръстиш, трябва да се роди" е една от двете кампании, които от ДНК представиха днес. Втората кампания бе представена от Хилда Казасян и тя се казва: „Да създадем природа”. Певицата обясни, че общите пространства на туристически места са се превърнали в абсолютни бунища. В по-голямата си част те са общински, каза певицата и разказа за омагьосан кръг, при който неин приятел разчистил и засадил такава площ, но бил глобен. Казасян посочи, че ще се опитат да прекъснат този кръг с тяхната идея.

Те ще използват енергията си и авторитета си да убедят бизнеса в туристическите курорти да облагородят тези общи площи съвместно с общините.

„Ако успеем да направи това, ще променим коренно облика на тези места, ще привлечем коренно различна категория туристи, ще ги направим много по-красиви и много по-уютни”, заяви Хилда Казасян. В България работим по метода "Враждебна – летището" и това трябва да се промени.

Андрей Арнаудов заяви, че в България работим по метода Враждебна – летището, през което се напуска страната.

"А ние вярваме, че популярните хора с лицата си могат водят каузи", каза той. Методът "Враждебна" е в цялото ни мислене, продължи Арнаудов и даде няколко примера сред тях и този за българите в чужбина и дори и към тях мисленето ни е по начина "Враждебна".

"Направихме всичко възможно да усложним хората в чужбина да гласуват, за да спрем гласовете от Турция. Това е 100% метод "Враждебна", посочи той.

Движение за национална кауза (ДНК) се представиха преди време като група от хора, които са загрижени за това каква България ще оставим след нас.

„Макар и да не сме в напреднала възраст, в рамките на нашия кратък живот, станахме свидетели на най-тежката демографска катастрофа, пред която страната ни някога се е изправяла”, заявиха от организацията. Те са убедени, че трябва да действаме сега, защото утре ще бъде късно.

Днес Андрей Арнаудов, Хилда Казасян и съмишленици детайлно представиха идеите на ДНК, а в препълнената зала на столичен хотел дойдоха Любен Дилов – син, Христо Мутафчиев, Евдокия Манева, Антоанета Христова и др. Прозвуча и видообръщение от волейболиста Владо Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл