Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Грипът превзема нови области в страната 3-годишно дете от Шумен е в болница с усложнения

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

Мексико отговори на Тръмп: Няма да плащаме за строежа на стената при никакви обстоятелства

България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на Европейския съюз

Захариева: България ще положи усилия за постигане на съгласие по общата европейска политика за миграция и убежище

Григор очаква труден мач с Рубльов

Георги Кадиев учреди нова партия – „Нормална държава“

Бившият член на БСП и независим депутат Георги Кадиев учреди партия „Нормална държава“, събранието се състоя днес в зала 3 на НДК, предаде БТВ. Той беше избран единодушно за председател на новата формация.

Беше утвърден и Устав на партията. Според документа партията „Нормална държава“ е прогресивна, проевропейска политическа партия, която отстоява принципите на законност, свобода, справедливост, морал, екология и просперитет.

В словото си пред учредителите Кадиев заяви, че партията ще се бори с корупцията, ще гарантира добро здравеопазване и образование.

„Целта на „Нормална държава“ е да се отървем от олигархията и местната феодализация“, каза Кадиев, „Не е достатъчно ние да не сме корумпирани, трябва да направим всичко възможно да разобличим корупцията“.

„Нормална държава“ ще е партията, която промотира предприемчивостта в България“, заяви Кадиев. Според него е добре да се облекчат данъчно хора до 30-годишна възраст, които създават собствени компании. „Икономика, която се крепи единствено на услуги, не е икономика“, посочи още той.

„Нормална държава“ ще бъде патриотична партия, но не в смисъл – „дайте да набием циганите и да отнемем правата на малцинствата“, а в смисъл – да се продължи родът, каза независимият депутат.

Според Кадиев с темпото, с което се разраства демографският проблем, след 30 години в България вероятно ще живеят други хора и ще се говори друг език.

„Новата партия застъпва идеята за големи инвестиции в българите зад граница, защото те са част от нашия капитал“, каза той. Според Кадиев трябва да има програма за подпомагане на българи в чужбина, които решат да преместят бизнеса си в България.

По отношение на външната политика Кадиев отбеляза, че България е малка страна и съдбата й е да е мост между големите държави, а не тяхно противостояние.

„Българската външна политика трябва да води до икономически резултати и културно взаимодействие“, смята той.

Всички учредители на партията бяха с бели ленти на ръцете. Кадиев обясни, че това е символ на чистотата и мечтата да живеят в нормална държава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.