Пак облаци и гръмотевици от понеделник

През нощта ще бъде предимно облачно. Все още на места в Западна България и Дунавската равнина ще има валежи. Утре ще бъде облачно с валежи придружени с гръмотевици. Около и след обяд в Западна и Централна България валежите ще са значителни по количество. Възможни са градушки. Ще духа слаб, в Югоизточна България - умерен до силен вятър от юг. Максималните температури ще са между 21° и 26°, съобщи дежурният синопти Борис Димиторв от НИМХ към БАН за "Фокус".

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и ще се понижава.
Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Около и след обяд главно над южното крайбрежие ще започнат краткотрайни превалявания. Там ще духа и умерен до силен вятър от юг. Максималните температури ще са 22°-26°, температурата на морската вода 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Над планините ще бъде облачно. Около и след обяд ще започнат валежи придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

И във вторник на много места в страната ще има валежи, временно интензивни, придружени с гръмотевични бури и усилване на вятъра. Максималните температури предимно ще са между 20° и 25°. В сряда ще се установи слънчево време, само на отделни места след обяд все още е възможно съвсем слабо и за кратко да превали. През следващите дни ще се задържи предимно слънчево. От югозапад ще започне бързо затопляне. В четвъртък максималните температури ще са между 28°-33°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето