Феновете на Испания не искат Де Хеа

Феновете на испанския национален отбор по футбол не желаят Давид де Хеа да пази на вратата срещу Чехия. Днес играчите на Висенте дел Боске излизат в първия си мач на Евро 2016 в преследване на трети пореден трофей от надпреварата на Стария континент. Привържениците на Испания са на мнение, че Икер Касияс трябва да бъде титуляр. Това е втори удар по Де Хеа в рамките на последните 48 часа. Преди два дни медиите в Испания замесиха името му в секс скандал. Според информациите вратарят на „Манчестър Юнайтед“ принудил младо момиче да спи с негови приятели от националния отбор. Твърди се, че Де Хеа не участвал в сексуалния акт.

Селекционерът на иберийците Висенте дел Боске защити своя играч.

„Говорих с футболистите, включително и с Де Хеа - обясни Дел Боске. - Вярвам на тях, не на медиите. Ние представляваме страната си и сме длъжни да се държим прилично. Предстои ни ключов мач. Той е с една идея по-важен от останалите, защото трябва да започнем турнира с победа. Трябва да бъдем готови да стигнем до успеха, дори и при изоставане в резултата. Вярвам, че малките детайли ще решат крайния изход на срещата“.

Халфът на Чехия Даниел Коларж е категоричен, че секс скандалът няма да се отрази на испанския национален отбор в мача между двата тима.

„Не мисля, че съперниците ще бъдат повлияни по някакъв начин от информацията, която излезе - заяви Коларж. - Не мисля, че ще има нещо негативно. Смятам, че срещу испанския национален отбор ще ни бъде много по-лесно в сравнение с „Барселона“. Все пак испанците нямат Меси, Неймар и Луис Суарес. Аз много харесвам Андрес Иниеста. Той е пример за мен. Харесвам неговия стил на игра.“

Защитникът на „Реал“ (Мадрид) Серхио Рамос вярва, че Испания може да спечели европейското за трети пореден път.

„Трябва да надградим и подобрим играта си - обясни Рамос. - Всички в отбора са мотивирани и готови за промяната. Срещу нас всички ще играят на кръв. Срещу най-добрите винаги е така.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят