"Ботев" (Пд) представя минимум шестима нови, трима са бразилци

Шестима нови футболисти ще бъдат представени в понеделник на стадиона в Коматево преди първата тренировка от лятната подготовка на "Ботев" (Пд). Три от новите попълнения в тима на "канарчетата" са известни по родните терени имена като бековете Крум Стоянов и Цветомир Панов и вратарят Георги Георгиев, подвизавал се за последно в шампионата на Ирак, а останалите трима са бразилци.

Кариоките идват като свободни агенти и и ще се обвържат с "жълто-черните" за 2 години. 27-годишното дясно крило Жоао Пауло да Силва Араухо е играл 3 сезона в елита на Южна Корея, но сега идва от бразилския втородивизионен "Феровиария". 26-годишният вътрешен халф Фелипе Безера Бризола идва от "Атлетико" (Гоянензе). Там е играл заедно с 29-годишния централен защитник Рафаел Диего де Соуза, който за последно се подвизаваше в Бразилия с екипа на "АВС". Опитният бранител е юноша на "Гремио", а преди да дойде у нас е играл в Европа за швейцарския "Лугано".

На първата тренировка на "канарчетата" може да се появи и напусналият "Черно море" (Вн) пловдивски офанзивен халф Симеон Райков, с когото управата на "Ботев" (Пд) има принципна договорка за трансфер. Тодор Неделев е чакан едва за лагера в Трявна след 10-ина дни, тъй като на 18 юни трябва да започне подготовка с германския "Майнц-05", с който има договор до 30 юни 2017 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ