Борисов внезапно провери пътен строеж (обзор)

Бойко Борисов се появи на строежа на пътния възел при Северната тангента на София и провери дали строежът върви по график.

Внезапна проверка на строителните дейности на пътния възел на Северната скоростна тангента с бул. „Ломско шосе” направи премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят се появи на обекта без предупреждение, за да се увери дали работата върви по график.

„Съоръжението става уникално, работи се денонощно, за да може хората след около 2 месеца да го ползват свободно. Тогава местните ще разберат, че и стойността на имотите им се е повишила в пъти“, написа министър-председателят в официалния си профил във фейсбук.

Той припомни, че на последното си заседание правителството спешно отпусна 1,5 милиона лева на Столичната община. Парите са за ремонт и изграждане на довеждащата улична мрежа около Северната тангента.

„Така ще започне възможно най-бързо работата по тези участъци и да се облекчи придвижването на хората от околностите на столицата“, поясни Бойко Борисов.

Инспекцията премиерът направи точно ден преди да навърши 57 години. „Труд“ научи, че Борисов ще спази традицията и само ще почерпи „на крак“ администрацията в сградата на Министерския съвет, както тези, с които има срещи в днешния ден.

През последните години рожденият ден на премиера и партиен лидер минава без него в парламентарната група на ГЕРБ. Когато денят съвпада с пленарно заседание, от пресцентъра раздават бонбони в кулоарите на сградата на Народното събрание.

Миналата година министър-председателят призна, че на празника е бил в къщата си в Банкя и цяла вечер гледал телевизия с дъщеря си Венета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика