Пазят Митьо Очите в болницата от атентат

Погребаха бодигарда му Сашо Водолаза

До 50 000 лв. на ден за престоя му в реанимация

Димитър Желязков-Митьо Очите бере душа в реанимацията в Бургас. Всеки ден лечение за пациенти в неговото състояние струва от 25 000 до 50 000 лв., заяви анестезиолог пред “Труд”. Желязков е на апаратно дишане след две операции. На 8 юни той бе надупчен с 5 куршума в престрелка между неговия отряд и хората на Данчо Кравата в Слънчев бряг. Пред болницата денонощно стоят гардовете му, има и полицейска охрана. Неотлъчно до него е дъщеря му Станислава.

Първата операция на Очите продължила 9 часа. С нея били извадени 4 куршума от тялото му, петият, заседнал в гръдната кухина, е останал.

“Проблемът на пациента не е в куршума, а в това, че кръвоизливите му не спират. Има много артерии, разкъсани от куршуми”, заяви лекуващ лекар. Досега са му прелети над 50 банки кръв. В нощта на спешната операция линейка пътувала от Стара Загора за кръв. Още на следващия ден неговите хора се наредили на опашка като дарители пред Кръвния център, за да я възстановяват. За консултация на бургаските лекари дошли уролози от Стара Загора. Те установили, че пикочният му мехур не функционира, но не препоръчали операция, докато не бъде стабилизиран. Хирурзи ще направят само реконструкция на кръвоносните му съдове.

Шестима негови телохранители и 4-ма полицаи дават наряди в реанимацията. Автомобил на МВР без отличителни знаци и джипове с атлетични младежи стоят пред Спешното отделение.

От обкръжението на Митьо съобщили, че се опасяват от повторен атентат срещу него. “ Не е изключено убийците да опитат да довършат работата си”, каза пред “Труд” полицай, позовавайки се на агенти в подземния свят. Хората на Божидар Кузманов-Данчо Кравата след кратко задържане са пуснати на свобода. Кравата е собственик на ресторант 4 you, пред който се разрази престрелката. В нея гардът на Очите - Александър Алексиев-Сашо Водолаза беше убит, а босът му и негов колега - Кольо Магарето, бяха ранени. По призива на премиера “Тотална репресия за главанаците!” ченгета провериха 3 култови дискотеки в Слънчев бряг - “Оксижен” на Кравата, “Айсберг” и “Планета”. Проверени са документите на 51 служители. Извършени са обиски за дрога и алкохол без бандерол, но без резултат. Съставен е акт на “Планета” за липса на пожарогасител и затворен евакуационен изход. На КПП Какао бийч за 3 дни са проверени 150 коли и 550 туристи.

Вчера бе погребан Сашо Водолаза. Сред опечалените беше и Станислава.

Зам.-шефът на МВР:

Бандитите

не са били

с брадви

Няма данни, че стрелбата в Слънчев бряг е била за наркомясто. Това обяви по Би Ти Ви зам.-министърът на МВР Цвятко Георгиев. “Общественото недоверие към това обяснение е свързано с факта, че нормални хора не биха реагирали така в спор за паркомясто”, каза той. Конфликтът започнал със спор, размяна на шамари, среща в ресторанта с търсене на сметка и е прераснал в стрелба, поясни министърът. Той опроверга и казаното от премиера Борисов, че “махленски биячи решавали спор с брадви”. “Няма брадви и мачете, открити са два пистолета, един от които е незаконен, и трето газово оръжие”, каза Георгиев. Той подчерта, че МВР не може да проверява слуховете за полицейско покровителство над престъпниците. Запитан дали ще бъдат сменени полицейските шефове в Несебър, Поморие и Бургас, той отговори, че целта на ръководството е не да внася съмнения в репутацията им, а да укрепва капацитета.

Бургас е добро място за живеене и е нормално там да се развият икономически интереси, но е пресилено да бъде наричан мутренски град, коментира той думите на лидера на ПФ Валери Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право