Студенти от Шуменския университет с отличия „Млад икономист“

Зам.-ректорът доц. Константинов награди студентите, класирали се на 1-во място, на официална церемония в София.

Наградените ученици влизат във ВУЗ-а без изпит.

Екип от трима студенти от Шуменския университет „Епископ К. Преславски“ получиха отличието „Млад икономист 2016“ на 12-тото издание на националния конкурс под надслов „Гласът на младите за силна икономика“. Първото място в категорията отиде при Дениз Еминов, Селиме Хасанова, Гюнер Зекрие, на второ и трето място се класираха студенти на Икономически университет – Варна. Още шестима възпитаници на университета в Шумен си тръгнаха с награди.

Победителите по тема „Моята бизнес идея“ бяха определени в категориите „ученици“, „студенти“, „докторанти“ и „млади специалисти и предприемачи до 35 години“ между 145 участници. Проектите на младите икономисти са в областта на производството, туризма, търговията и консултантския бизнес.

Генерален спонсор на конкурса е Шуменският университет, който тази година отбелязва 45 г. от създаването си. Зам-ректорът доц. д-р Константин Константинов обяви, че всички ученици, които са се класирали на първо, второ и трето място и са носители на специална награди от национални състезания, олимпиади и конкурси ще бъдат приети в учебното заведение без конкурсен изпит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование