На церемония в Ню Йорк бяха връчени седемдесетите награди "Тони"

Снимка: Twitter

На бляскава церемония в Ню Йорк бяха връчени награди "Тони", които отличават най-доброто от театралните представяния на "Бродуей" през изминалата година. Шоуто протече под знака на масовите убийства в Орландо, Флорида, в които загинаха петдесет души, предаде БНТ.

Водещият на церемонията Джеймс Кордън осъди атентата и изказа солидарността на всички присъстващи с роднините на жертвите и ранените. "Не само Бродуей, но и всички театрални общности по света винаги са били солидарни към хората независимо от тяхната раса, пол, ориентация или религия. Ние заставаме зад вас. Трябва да заявим ясно и сигурно, че омразата не може и няма да спечели", каза той.

Носителката на награди "Тони" и "Оскар" Глен Клоуз се присъедини към думите на колегата си и изрази своя шок след трагедията. "Просто съм шокирана. Това е такова нещо, че човек има нужда от време дори да го осмисли, защото изглежда просто прекалено. Най-лошото нещо, което може да се случи сега, е да не допуснем това да ни удари толкова дълбоко, колкото би трябвало. Ние просто не бива да живеем така", сподели Клоуз.

Големият победител на наградите бе хитовият мюзикъл "Хамилтън", който отбеляза победи в цели 11 категории и почти се доближи до рекорда от 12. "Човеците" пък триумфира в категориите за най-добра пиеса и най-добър сценичен дизайн. Холивудските ветерани Франк Лангела и Джесика Ланг пък спечелиха призовете за главни роли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес