Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борисов и Меркел разговарят в резиденция Бояна (СНИМКИ)

Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Задържаният куриер на алоизмамниците имал регистрация за наркотици

Цистерна с газ дерайлира на гара Бяла

Ким Кардашиян и Кание Уест кръстиха дъщеричката си Чикаго

Жителите на две селища в Търновско чистят републикански път

Снимка: Архив

Жителите на град Дебелец и село Велчево, които са на територията на Община Велико Търново чистят републикански път с дарения. За каузата са нужни 4000 лв.

Гражданската инициатива е за пътното трасе от Дебелец по посока Велчево. „Теренът е силно обрасъл от храсти и дървета, пътят не е почистван и ремонтиран от 4 г. Трафикът там е интензивен, особено през летния период обстановката ще се усложни. Състоянието на пътя е предпоставка за бъдещи пътнотранспортни произшествия“, алармираха инициаторите.

След като се осигурят средствата, частна фирма ще бъде ангажирана с почистването на пътните артерии от Дебелец, в посока Велчево, Плаково, за Средни Колиби и Елена. Около 1500 лева са събрани в кметството в село Велчево към този момент.

„Искаме да покажем, че сплотени и заедно можем да се справим с проблема. Досега много хора се отзоваха и искам да им благодаря“, заяви кметът на Велчево Мустан Юсменов.

Той допълни, че по пътя всекидневно минават машините на фермера Петър Дундин, който живее в Присово.

„В участъка липсват банкети, а на няколко места трасето трябва да се отводни. Но основният проблем са дърветата и храстите – два автомобила трудно се разминават. Нужно ли е да стане някоя голяма беля и тогава чак да реагираме?“, пита ядосано Дундин.

Той съобщи, че е получил обещание от общинския съветник във Велико Търново Любен Велчев, който ще предостави служители от своята фирма. Те ще почистват участъка няколко дена напълно безвъзмездно.

„Когато съберем по-внушителна сума, сме се разбрали да му се обадим. Най-спешно трябва да бъде почистен участъкът от Дебелец до Хмелския язовир“, допълни Дундин.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.