Жителите на две селища в Търновско чистят републикански път

Снимка: Архив

Жителите на град Дебелец и село Велчево, които са на територията на Община Велико Търново чистят републикански път с дарения. За каузата са нужни 4000 лв.

Гражданската инициатива е за пътното трасе от Дебелец по посока Велчево. "Теренът е силно обрасъл от храсти и дървета, пътят не е почистван и ремонтиран от 4 г. Трафикът там е интензивен, особено през летния период обстановката ще се усложни. Състоянието на пътя е предпоставка за бъдещи пътнотранспортни произшествия", алармираха инициаторите.

След като се осигурят средствата, частна фирма ще бъде ангажирана с почистването на пътните артерии от Дебелец, в посока Велчево, Плаково, за Средни Колиби и Елена. Около 1500 лева са събрани в кметството в село Велчево към този момент.

"Искаме да покажем, че сплотени и заедно можем да се справим с проблема. Досега много хора се отзоваха и искам да им благодаря", заяви кметът на Велчево Мустан Юсменов.

Той допълни, че по пътя всекидневно минават машините на фермера Петър Дундин, който живее в Присово.

"В участъка липсват банкети, а на няколко места трасето трябва да се отводни. Но основният проблем са дърветата и храстите - два автомобила трудно се разминават. Нужно ли е да стане някоя голяма беля и тогава чак да реагираме?", пита ядосано Дундин.

Той съобщи, че е получил обещание от общинския съветник във Велико Търново Любен Велчев, който ще предостави служители от своята фирма. Те ще почистват участъка няколко дена напълно безвъзмездно.

"Когато съберем по-внушителна сума, сме се разбрали да му се обадим. Най-спешно трябва да бъде почистен участъкът от Дебелец до Хмелския язовир", допълни Дундин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони