Възстановяват столичния басейн „Мария Луиза“ Засега е внесено само инвестиционно намерение

Загиналите при срутването на виадукт на автомагистрала в Италия са най-малко 22 Очаква се броят на жертвите да се увеличи

Цветан Цветанов: Ако президентът Радев иска да въвежда военно положение, сигурно може да го направи, но в България има правов ред

Вирус покоси деца в Станцията на МС в Слънчев бряг

Нина Добрев обяснява българския жаргон (ВИДЕО)

Затварят хотел в Бяла, работил без категоризация

Григор: Жегата помага на играта ми

Военният ни флот изпробва новите си бързоходни лодки

Премиерът Борисов изрази съболезнования за загиналите при трагичния инцидент край Генуа

Министър Николай Нанков: Две китайски компании са готови да вложат 1,5 млрд. евро в пътя Русе-Велико Търново и тунела под Шипка

Мая Манолова: Реформата в социалната система започва от 2019 г. Варненци се жалват, че общината събира данъци чрез частни съдебни изпълнители

Хиляди на колене пред иконата на Богородица на остров Тинос утре

Дърво падна и потроши две коли в центъра на София По чудо няма пострадали хора

Силни дъждове и бури от утре в Гърция

Изпълнителният председател на БСК разговаря с министъра на икономиката Емил Караниколов

Жителите на две селища в Търновско чистят републикански път

Снимка: Архив

Жителите на град Дебелец и село Велчево, които са на територията на Община Велико Търново чистят републикански път с дарения. За каузата са нужни 4000 лв.

Гражданската инициатива е за пътното трасе от Дебелец по посока Велчево. „Теренът е силно обрасъл от храсти и дървета, пътят не е почистван и ремонтиран от 4 г. Трафикът там е интензивен, особено през летния период обстановката ще се усложни. Състоянието на пътя е предпоставка за бъдещи пътнотранспортни произшествия“, алармираха инициаторите.

След като се осигурят средствата, частна фирма ще бъде ангажирана с почистването на пътните артерии от Дебелец, в посока Велчево, Плаково, за Средни Колиби и Елена. Около 1500 лева са събрани в кметството в село Велчево към този момент.

„Искаме да покажем, че сплотени и заедно можем да се справим с проблема. Досега много хора се отзоваха и искам да им благодаря“, заяви кметът на Велчево Мустан Юсменов.

Той допълни, че по пътя всекидневно минават машините на фермера Петър Дундин, който живее в Присово.

„В участъка липсват банкети, а на няколко места трасето трябва да се отводни. Но основният проблем са дърветата и храстите – два автомобила трудно се разминават. Нужно ли е да стане някоя голяма беля и тогава чак да реагираме?“, пита ядосано Дундин.

Той съобщи, че е получил обещание от общинския съветник във Велико Търново Любен Велчев, който ще предостави служители от своята фирма. Те ще почистват участъка няколко дена напълно безвъзмездно.

„Когато съберем по-внушителна сума, сме се разбрали да му се обадим. Най-спешно трябва да бъде почистен участъкът от Дебелец до Хмелския язовир“, допълни Дундин.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.