Автобус с пътници се запали край Кресна

Автобус с пътници се запали на изхода на Кресна, шофорът обаче не загуби самообладание и успя сам да потуши огъня. Пътниците са невредими.

Инцидентът е възникнал преди 10 часа в понеделник на изхода на град Кресна в посока София.

Той е в следствие на авария в задната част на возилото, близо до двигателя. Първо се появил пушек, който хората в автобуса усетили и уведомили водача. Шофьорът веднага отбил встрани от главен път Е-79. Подаден е и сигнал на телефон 112. „Докато нашите служители пристигнат на мястото на инцидента, водачът вече бил потушил огъня с пожарогасителя. Няма нито един пострадал, нанесени са само щети по рейса.Автобусът е пътувал от Сандански за столицата", каза комисар Георги Пармаков, шеф на РД ПБЗН в Благоевград.

На място са дошли екипи на полицията и на Областен отдел „Автомобилна администрация". Полицаите са направили оглед, а служителите на „Автомобилна администрация" ще проверят дали рейсът е извършвал редовен курс и минал ли е технически преглед. Пътниците са качени на друг рейс и са продължили пътуването си за София.

Още два тежки пътни инцидента се случиха в региона.

56-годишен мъж от Гоце Делчев е загинал при тежката катастрофа на пътя Банско - Гоце Делчев. Инцидентът е станал към 9,30 часа в района на село Места. На остър завой са се сблъскали челно лек автомобил "Ауди" и "Рено". Реното е смачкано до неузнаваемост, а водачът му - 56-годишен мъж от Гоце Делчев, е издъхнал на място. Шофьорът на аудито е с леки наранявания. Оказана му е помощ от пристигналия на място медицински екип. Причините за инцидента се изясняват.

Двама мъже по чудо оцеляха след зрелищна каскада на пътя Банско - Гоце Делчев. Инцидентът е станал малко преди 9 часа в понеделник на разклона за село Кремен, община Банско.

На остър завой водач на автомобил с неустановена до момента марка изгубил контрол, излетял от платното и се приземил под моста.

Освен шофьора в автомобила е имало и пътник.

При произшествието двамата мъже са с леки наранявания. Няма опасност за живота им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини