„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

За е-управление са изхарчени около 100 млн. евро По данни на Българската стопанска камара в периода 2002-2016 г. са дадени 2 млрд. лв. за информационни ресурси

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Окончателно 30 години затвор за убиеца на студентката Вероника

Върховният касационен съд /ВКС/ потвърди 30-годишната присъда на рецидивиста Илиян Здравков, който ограби и уби зверски студентката Вероника Здравкова във Велико Търново. Решението е взето от състав на съда с председател Красимир Шекерджиев и членове Лада Паунова и Мая Цонева. Освен 30-те години затвор, Здравков трябва да плати и 200 000 лв. кръвнина на родителите на студентката, както постанови Апелативен съд – Велико Търново. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

С присъдата подсъдимият Илиян Здравков е признат за виновен в това, че на 28 февруари 2015 г. в района на жп гарата в старата столица, при условията на опасен рецидив дамска чанта с лични вещи на Вероника Здравкова на обща стойност 401,81 лв. При нападението, извергът насякъл момичето с брадвичка като и нанесъл с острието 7 удара по главата. После завлякъл трупа на студентката в река Янтра.

Здравков е осъден да заплати на частните обвинители и граждански ищци – Надя Трайкова и Трайчо Трайков, сумата от по 100 000 лв. на всеки, представляващи обезщетение за претърпени в резултат от престъплението неимуществени вреди.

Съдебният състав на ВКС приема за неоснователни доводите в касационната жалба на подсъдимия за явна несправедливост на наложеното наказание. В мотивите на решението пише, че наказанието се явява съответно на извънредната тежест на престъплението и на изключителната обществена опасност на дееца, а претендираното от защитата намаляване на размера му би представлявало проява на необосновано снизхождение към подсъдимия.

30-те години решетки са максималното наказание, което Здравков можеше да получи, тъй като той се призна за виновен и делото мина по съкратената процедура.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.