Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Окончателно 30 години затвор за убиеца на студентката Вероника

Върховният касационен съд /ВКС/ потвърди 30-годишната присъда на рецидивиста Илиян Здравков, който ограби и уби зверски студентката Вероника Здравкова във Велико Търново. Решението е взето от състав на съда с председател Красимир Шекерджиев и членове Лада Паунова и Мая Цонева. Освен 30-те години затвор, Здравков трябва да плати и 200 000 лв. кръвнина на родителите на студентката, както постанови Апелативен съд – Велико Търново. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

С присъдата подсъдимият Илиян Здравков е признат за виновен в това, че на 28 февруари 2015 г. в района на жп гарата в старата столица, при условията на опасен рецидив дамска чанта с лични вещи на Вероника Здравкова на обща стойност 401,81 лв. При нападението, извергът насякъл момичето с брадвичка като и нанесъл с острието 7 удара по главата. После завлякъл трупа на студентката в река Янтра.

Здравков е осъден да заплати на частните обвинители и граждански ищци – Надя Трайкова и Трайчо Трайков, сумата от по 100 000 лв. на всеки, представляващи обезщетение за претърпени в резултат от престъплението неимуществени вреди.

Съдебният състав на ВКС приема за неоснователни доводите в касационната жалба на подсъдимия за явна несправедливост на наложеното наказание. В мотивите на решението пише, че наказанието се явява съответно на извънредната тежест на престъплението и на изключителната обществена опасност на дееца, а претендираното от защитата намаляване на размера му би представлявало проява на необосновано снизхождение към подсъдимия.

30-те години решетки са максималното наказание, което Здравков можеше да получи, тъй като той се призна за виновен и делото мина по съкратената процедура.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.