Хамилтън посвети победата си в Канада на Мохамед Али

Люис Хамилтън спечели състезанието за Гран При на Канада за пети път в кариерата си и намали дистанцията с Нико Розберг в класирането при пилотите до 9 точки, пише "Спортал". Себастиан Фетел, който направи изключителен старт, така и не успя да догони пилота на Мерцедес в последния етап от състезанието и финишира втори. Трети на подиума се качи Валтери Ботас с Уилямс, който направи чисто състезание и се опази инциденти.

Макс Верстапен задържа успешно Нико Розберг и завърши четвърти, а шести остана Кими Райконен. Топ 10 затвориха Даниел Рикардо, Нико Хюлкенберг, Карлос Сайнц и Серхио Перес.

Фернандо Алонсо с Макларън, който стигна до Q3 в квалификацията, не успя да се задържи в зоната на точките и пресече финиша 11-и, а съотборникът му Дженсън Бътън отпадна заради повреда в двигателя.

Фетел направи феноменално изпреварване на старта. Германецът прескочи двамата пилоти на Мерцедес и поведе колоната уверено напред. Провал за лидера в класиране при пилотите Нико Розберг, но Хамилтън се възстанови и подгони четирикратния световен шампион, за да си върне лидерството още във втората обиколка. Преди това обаче, Люис удари леко съотборника си и го принуди да излезе в тревата. Така Розберг изпадна до девета позиция, а в края на обиколката и до 10-а зад Фернандо Алонсо и Нико Хюлкенберг. Пилотът на Форс Индия атакува Алонсо и му отне осмата позиция, а след това същото направи и Розберг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт