Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Издателство „Сиела“ спира да издава Калин Терзийски

снимка: фейсбук профил на Калин Терзийски

Издателство “Сиела” преустановява работата си с писателя Калин Терзийски, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на издателството. Причината е в отказа на “Сиела” да издаде последния ръкопис на автора, и последвалите след това решение телефонни разговори, които от издателството определиха като “неприятни” и “преминаващи всякакви допустими граници”:

“През последните няколко дни поредица от неприятни телефонни разговори с автора Калин Терзийски преминаха всякакви допустими граници и наложиха на екипа на издателство „Сиела“ да преосмисли изцяло професионалните си отношения и ангажименти с него. Неуважението, грубостта, незачитането на труда на другия, обидното държание към човека отсреща, агресията в каквато и да е форма – всичко това е нещо, към което ръководството на „Сиела“ има нулева толерантност.

Както и преди, опитите на отговорния му редактор Мария Найденова и на главния редактор Захари Карабашлиев за неформална комуникация и личен контакт не само че не помогнаха за преодоляване на проблемите, а доведоха до необосновани, нецензурни и агресивни лични нападки срещу всички в екипа на издателството.

Поводът за това отношение е обоснованият отказ на издателство „Сиела“ да издаде последното предложение за книга на Калин Терзийски. Текстовете, които той предложи, както и други предишни, за които сме правили компромис в името на общата работа, са вече публикувани и препубликувани в известно онлайн издание и са на разположение на всеки, който има достъп до интернет, а това съвсем естествено понижава и читателския интерес към техния книжен вариант. Освен това се оказа, че правото за публикуване на тези текстове е било вече преотстъпено от самия Калин Терзийски на медийната група, собственик на изданието, чрез авторски договор – информация, която беше спестена на „Сиела“.

Решението на издателството да преустанови работата си с Калин Терзийски не е взето с лека ръка, но е логичен резултат от неговото поведение и натрупващите се проблеми в последните две години. Издателство „Сиела“ винаги се е стремило да реши тези проблеми, да помогне на един от своите автори в период на трудности в личен и професионален план.

Решихме да прекратим всякакъв контакт с Калин Терзийски по всички въпроси, с изключение на деловите. Ще продължим да изплащаме авторския му хонорар за всички издадени в „Сиела“ книги на 10-о число всеки месец, каквато е била нашата практика с него от години насам, до изтичане на текущите ни договорни отношения.

Неотдавна шумната медийна намеса в личния му живот наложи излизането ни с публична позиция. Днес ние отново държим да подчертаем, че въпреки всичките ни усилия, ние не можем да заместим близките и семейството на Калин Терзийски. Нито да удовлетворим всички негови желания, които отиват далеч отвъд професионалните отношения автор-издател.

Издателство „Сиела“ има в каталога си книги на стотици български автори. Ние потвърждаваме нашия ангажимент да стоим твърдо зад качествената литература и ще продължим все така да публикуваме най-добрите утвърдени и дебютиращи български писатели, които демонстрират както талант, така и професионализъм.”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.