Условна присъда за внучка, източила 1400 лв. от картата на баба си

Условна присъда от 1 год. затвор с 3 год. изпитателен срок получи 31-годишна софиянка, която откраднала и източила 1405 лв. от дебитната карта на баба си от Търговище. По роднинския казус се произнесе Окръжният съд в Търговище, който одобри споразумение между прокуратурата и Пламена Й.

Внучката междувременно върнала парите на баба си, която не предяви граждански иск. Възрастната жена сама издала наследничката си, възмутена от стореното от младата жена, на която искала да препише апартамент на рождения й ден, а вместо това била ограбена.

Историята се разиграла миналия февруари в търговищко село. Тогава бабата повикала внучката, която имала малко детенце, от София. Отишли при нотариус да направят сделката с прехвърляне на апартамента, но той отсъствал и го отложили за другия ден. Вечерта младата жена отмъкнала 250 лв. от баба си и картата й и бързо си тръгнала, неизчаквайки прехвърлянето на имота. На другия ден бабата установила липсите и се обадила на внучката, но тя отрекла да е вземала картата и парите. Заявила, че сигурно детенцето й ги хвърлило в печката и изгорели.

Между кръвните роднини се разразил скандал и двете прекъснали отношения. В следващите дни обаче Пламена на пет пъти изтеглила 1400 лв. от картата, което било документирано от камери на банкомати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право