Кметът на Търново символично връчи шампионското злато на състезателките от хандбален клуб „Етър 64”

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов символично връчи шампионската купа и златните медали на състезателките от хандбален клуб „Етър 64”, които спечелиха за девети път българското първенство. Той поздрави спортистките, старши треньора Йонка Генчева и клубния президент Атанас Атанасов за успехите и за прославата на старопрестолния град. „Знам колко много труд и усилия струва тази титла. Благодаря ви, че защитавате авторитета на Велико Търново като спортен център, че давате пример на децата и младите хора да спортуват да водят здравословен начин на живот”, обърна се Даниел Панов към момичетата от ХК „Етър 64”.

Градоначалникът изрази надежда, че отборът ще продължи да бъде толкова успешен и занапред. Той припомни, че според системата за финансиране клубът през тази година ще получи финансиране от Общината в размер на 15 000 лева.

ХК „Етър-64” е носител на девет шампионски титли на страната през последните 14 години, 12 пъти е печелил през този период и Купата на България. По успехи тимът вече е на трето място във вечната ранглиста на България, като пред него все още са само отборите на НСА и ЦСКА.

Даниел Панов благодари и на директора на Спортното училище Снежина Михова за отличната подготовка на младите надежди по хандбал и в останалите спортни дисциплини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони