Вижте къде в София спира топлата вода от сряда

Топлофикация София ЕАД стартира от 15 юни ремонти на топлопреносната мрежа в 10 районa на столицата. По-голямата част от прехвърлените обекти се намират в кв. "Лозенец". Спирания на топлата вода ще има още в части на кварталите "Младост", "Сердика", "Разсадника", "Лагера", "Красна поляна", "Красно село", "Надежда", "Хиподрума" и "Овча купел" 2, съобщават от Топлофикация.

Непредвидени усложнения по време на строително-монтажните работи на някои от обектите доведе до забавяне и удължаване на сроковете за изпълнение, което пък наложи прехвърлянето на част от последните етапи на подмяната на тръбите в отделни квартали за лятото на 2016 г., обясняват от дружеството.

Пълният график за ремонтните работи може да се види на интернет страницата на "Топлофикация София". Допълнителна информация може да се получат и от кол центъра на телефон 0 700 11 111.

За времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено на отделен ред в месечните съобщения. Дружеството напомня на своите клиенти да не източват вода от топлия кран във времето на ремонта, за да не натрупват излишни показания на топлия водомер. За да си гарантират спокойствие, хората могат да си затворят крана за топла вода в апартаментите и така да са сигурни, че няма да отчитат потребление.

Топлопроводите в София са изградени основно през 70 - 80 години на миналия век. Тръбите имат живот около 25 години, а при добра поддръжка той може да се удължи до около 30 години. Според техническите изисквания ежегодно трябва да бъдат подменяни около 30 км от топлопроводите, казват от дружеството. Именно остарелите тръби са причината за честите аварии в системата. В периода 2011 - 2015 г. бяха направени значителни инвестиции в топлопреносната мрежа и това доведе до намаление на транспортните разходи и топлинните загуби по преноса средно до около 17% при обща дължина на топлопреносната мрежа над 990 км, с което е достигнато най-ниското ниво сред всички топлофикационни компании в страната и е сериозно приближаване към показателите за ЕС, уточняват от "Топлофикация".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини