Аспарухово с парк като Морската градина

Снимка: Кметът и екипът му

Аспаруховият парк става втората Морска градина на Варна.Догодина са предвидени 4.5 млн.лева за свързването и залесяването на цялата зона, която община Варна получи от ДП"Рибни ресурси" до сградата на районно кметство "Аспарухово", съобщи на пресконференция кметът Иван Портних.

Той заедно с екипа си обяви инвестиционна програма на община Варна 2014-2020 г. по ОП"Региони в растеж" на стойност 85.6 млн.лева, от които 1 млн.лева собствено финансиране от местните приходи. Общо близо 6 млн.лева са заделени за южния квартал на Варна за реконструкция на основните булеварди, за изграждане на пешеходни пътеки, детски и спортни площадки, зони за отдих.

В края на годината започва изграждането на рибарско пристанище"Карантината", за което е готов техническият проект. На следващ етап ще се строи и атрактивно рибарско селище, в което ще живеят и работят морските мъже, но и ще посрещат гости и туристи, за да им показват как се плетат мрежи и се правят лодки от онова време, обясни кметът.

Изграждането на двата охранителни канала, които могат да предотвратят бедствието от преди две години и за които бяха отпуснати 10 млн.лв от фонд "Солидарност"за сега се препъва в жалба на отпаднала от обществената поръчка фирма-изпълнител.До края на август трябваше да бъдат изградени двата спасителни канала, а сега задачата се отлага за края на ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони