Пике отказа Чехия три минути преди края

Испания победи Чехия с минималното 1:0 в първия си мач от Европейското първенство във Франция. На стадион "Мюнисипал" Тулуза, отборите водени от Висенте дел Боске и Павел Върба се противопоставиха във втората среща от група "D". 

На вратата на испанците застава Давид де Хеа вместо капитана Икер Касийяс. Алваро Мората ще води атаката, подкрепян от Нолито и Давид Силва. Жерард Пике и Серхио Рамос оформят партньорство в центъра на защитата.

Върба пък се е спрял на схема 4-2-3-1 с централен нападател Томаш Нецид. Теодор Гебре Селасие, Томаш Росицки и Ладислав Крейчи ще действат зад "деветката". 

Чехите навлязоха в мача по-добре. Те изпълниха два поредни ъглови удара, а дори в 5-ата минута изпуснаха да открият след пряк свободен удар от много изгодна позиция. В 8-ата минута Нолито отлично подаде на Мората в наказателното поле, беше отправен удар към Чех, но съдиите отсъдиха засада. Две минути по-късно, отново камерите бяха насочени към футболиста на "Ювентус", който влезе остро в краката на... страничния съдия.

В следващите десет минути испанците се опитаха да приложат преса над противниковия отбор, но атаките сътворени от Иниеста и компания не доведоха до попадение. В 28-ата минута Иниеста отново бе в центъра на събитията, след като намери Мората с къс пас в наказателното поле. Той пък не успя да открие резултата.

Ситуацията в Тулуза не се променяше - чехите стояха на границата на наказателното си поле и се отбраняваха, като дебнеха за грешка в играта на "иберийците", която така и не дойде. Пет минути преди края на първата част Петер Чех беше подложен на сериозен обстрел. В 40-ата минута първо Росицки трябваше да спасява вратата си, а секунди по-късно Хуанфран се озове лице в лице със стража на "Челси", но така и не успя да отбележи. 

В началото на второто полувреме испанците отново започнаха със смазваща преса. Минута след като главният съдия Марчинияк поднови играта, Хубник за малко не си вкара автогол при опита си да пресече. Топката чукна гредата и излезе в корнер. Малко след това, Нолито и Рамос пропуснаха да разстрелят Чех. 

В 56-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар от удобна позиция, Хубник засече топката и отправи удар срещу Де Хеа, който спаси. Росицки и компания се съвзеха и започнаха да достигат по-често Де Хеа.

Продължителната преса на испанците даде резултат три минути преди края. Тогава Жерар Пике получи от перфектния Иниеста и се разписа с глава. В последните секунди Дарида пък отправи опасен удар към Де Хеа, но стражът беше на мястото си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят