Депутат от БСП: Реформата във водния сектор у нас е пред удавяне!

"Реформата във водния сектор не само, че няма да се случи, но и ще се удави!", прогнозира депутатът от БСП лява България и бивш директор на ВиК-Пловдив Манол Генов.

Според него договорите с ВиК дружествата, които трябва да се подпишат, може и да не станат факт, а по този начин ще се загубят милиарди евросредства за обновяване на ВиК мрежи и други инфраструктури.

Има сериозна съпротива срещу образуването на така наречените единни ВиК оператори заради притеснения, че ще покачи цената на водата и услугите.

"Относно водните проекти на Пловдив и Асеновград, които са обвързани с тези на Плевен и Добрич, работата все още е почти на кота нула. Пловдив и Плевен все още нямат одобрени проекти. В Добрич се пуснати процедури по изпълнения и те ще бъдат стопирани в КЗК. Община Асеновград е коригирала върнатия през месец май воден проект и е подала нов на 6 юни", допълни картинката Манол Генов.

Той е песимист, че до края на 2016 г. изобщо могат да стартират тези водни проекти на обща стойност от 400 млн. лв., въпреки че от община Пловдив твърдят, че до 2 месеца ще има официален рестарт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика