Зала за културни събития ще строят в арт квартал "Капана" в Пловдив

Зала за културни събития на закрито, която ще бъде на 100% отваряема, да бъде построена в арт квартал "Капана" в Пловдив, планира градската управа под тепетата. За 20 юни (понеделник) в заседателната зала на Общинския съвет е насрочено общественото обсъждане на идейния проект.

Намерението е новата Камерна зала да се построи на мястото на бившата сцена "Ядрото" на улица "Загреб" в "Капана". Новото съоръжение ще е на 2 етажа с възможност да се отваря напълно. Терасата и основната част ще бъдат свързани функционално и ще бъде с размерите на камерна зала. Сградата ще задоволява нуждите от място за провеждане на културни събития в арт квартала през зимния сезон.

Междувременно жителите на "Капана" се срещнаха със собствениците и наемателите на заведения в арт квартала в присъствието на кмета на район "Централен" Георги Стаменов. Поводът за тази среща са десетките жалби от постоянно живеещите срещу силния шум след 22 часа, който им пречи да спят. Засилване на контрола от страна на Общинска охрана е вариантът, който страните са приели като най-подходящ за отстраняване на проблемите.

С превръщането на "Капана" в първия арт квартал у нас броят на заведенията там скочи драстично, но не закъсня и ответната реакция на хората, които живеят зад бившите Централни хали. Над 130 души са внесли в петък протестна подписка в кметството на район "Централен" срещу силния нощен шум, като оплакванията не са насочени срещу собствениците на заведения, които се съобразяват с регламентираното им от общината работно време, а срещу клиентите, продължаващи купона дълго след затварянето на баровете из улиците на "Капана".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура