Финансовият министър подари на Община Пловдив акциите на държавата в "Свободна зона" АД

Община Пловдив стана мажоритарен собственик на "Свободна зона - Пловдив" АД с 83,4%, след като държавата й прехвърли безвъзмездно 141 988 броя обикновени поименни акции, представляващи 46,4% от капитала на акционерното дружество.

Това стана след подписано споразумение от финансовия министър Владислав Горанов и кмета Иван Тотев в присъствието на председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова навръх рождения ден на премиера Бойко Борисов.

"Да ни е жив и здрав премиерът и да му благодарим за този подарък, който Пловдив получава точно на рождения му ден", заяви градоначалникът Тотев. Той разкри, че всички площи в "Свободна зона - Пловдив" АД са отдадени на 100%.

Плановете на общината са да предприеме разширяване и изграждане на нови складови площи през 2017 г., както и да придобие терени, които ще са за производствени процеси на предприятия, които искат да се възползват от предимствата на "Свободна зона".

"Това е нов момент в развитието на икономиката в областта", категоричен е Иван Тотев. Според него по този начин се осигуряват и възможности за развитие на летище Пловдив. "Това е вторият голям за Пловдив проект, след строителството на спортната зала "Колодрума", който държавата подпомага", заяви финансовият министър Владислав Горанов. Той допълни, че данъчните проверки в курорта Слънчев бряг няма да приключат скоро, тъй като в момента все още се провежда етап на селекция. "Директорът на Национална служба "Полиция" и шефът на НАП всеки уикенд ще са на морето. Но не да са на плаж, а да работят", отсече финансовият министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони