Първа жертва на Евро 2016

Евро 2016 даде първа жертва, след като привърженик на Северна Ирландия бе намерен мъртъв на плаж в Ница. Запалянкото е паднал от парапет върху циментова повърхност и е починал от раните си.

"Разследващите подозират, че става дума за смърт в резултат на инцидент", каза говорител на полицията. Той допълва, че при аутопсията на 24-годишния ирландец е установено наличие на алкохол в кръвта.
В същото време френското правителство взе спешни мерки след серията от безредици покрай големия форум. Вътрешният министър на страната Бернар Казньов призова собствениците на магазини и барове да не продават алкохол в градовете домакини на турнира.

"Помолил съм да се вземат всички необходими мерки, за забрана на продажбата, потреблението и транспортирането на алкохолни напитки в областите, където се играе, в дните около срещата и около фен зоните - обясни Казньов. - Събитията, които се проведоха в Марсилия, са неприемливи. Неприемливи за властите, неприемливи за обществото, неприемливи за любителите на футбола."
Разследвания продължават да текат и около най-шумния скандал около Евро 2016 - сблъсъците между фенове на Англия и Русия. Според френската прокуратура 150 руски хулигани стоят зад безредиците в навечерието и по време на мача. Въпреки това арестуваните руснаци са едва двама, а останалите са британци, французи и един австриец.
Хулиганските прояви подтикнаха и капитана на Англия Уейн Рууни да запише призив към привържениците на „трите лъва“ след предупреждението от УЕФА. Към обръщението се очаква да се включи и селекционерът Рой Ходжсън, а видеото бе бъде публикувано днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят