Германският треньор играе с ръка в панталона

Световният шампион Германия започна ударно европейското с 2:0 над Украйна и след мача в социалните мрежи се обсъжда не толкова представянето на бундестима, а "играта с ръка" на неговия треньор Йоаким Льов. Германският селекционер явно бе забравил, че през цялото време е в обектива на камерите и бе заснет в конфузна ситуация по време на двубоя - как става от скамейката, бърка с дясната си ръка в панталоните, оправя нещо вътре, сяда на пейката и си помирисва пръстите. Изобретателни фенове засипаха форумите с оригинални коментари от сорта: "Льов пренареди полузащитата и вече помирисва победата", "Отново показва безпогрешния си нюх как да стигне до победата", "Играе билярд в панталона" и т.н.

Не за първи път треньорът на Германия е уловен от обективите в неудобно положение. На световното през 2010 г. той бе заснет на пейката как си бърка в носа, вади нещо, смачква го с пръсти и го слага в устата си. На германците обаче не им пука, че Льов се излага, защото с 88-ата си победа начело на националния той вече изпревари именития си предшественик Хелмут Шьон (световен шампион от 1974 г.) и гони рекордьора Сеп Хербергер, който е спечелил 94 мача.

Слабости в защитата разклатиха реномето на Германия в първия мач на отбора на европейското. Блестящият рефлекс на вратаря Мануел Нойер и акробатично изчистване от голлинията на защитника Жером Боатенг опазиха германската мрежа от украинските набези. Успешният старт на бундестима бе осигурен с голове на защитника Шкодран Мустафи и на Бастиан Швайнщайгер, който влезе в 90-ата минута и с третото си докосване на топката я заби във вратата на съперника след центриране на Месут Йозил. Швайни подивя от радост и се затича към скамейката да благодари на треньора си. Заради контузии полузащитникът имаше изиграни само 245 минути за "Манчестър Юнайтед" от началото на годината и едва 22 минути в националния. След двубоя той призна, че още не е готов да остане на терена повече от едно полувреме и че изобщо не е планирал да се включва толкова активно в атака, както се случи при гола. Точно по това време украинците натискаха здраво в опит да изравнят резултата.

Германската победа провокира испанския в. "Ас" да направи весело сравнение: "Футболът на германците е като старата рецепта за макарони на баба. Те винаги излизат сполучливи, каквото и да се случва в тенджерата. Накрая им слага магданоза и ги сервира. В случая магданозът беше Швайнщайгер."

Сърбия ликува със зетя Швайни

Сърбите също като българите гледат европейското по телевизията, но имат повод за радост и това е Бастиан Швайнщайгер. Германският национал е приятел на сръбската тенисистка Ана Иванович и се очаква двамата да вдигнат сватба. Силното включване на Бастиан и гола му за 2:0 над Украйна взриви фанфари в медиите на запад от Калотина, където пишат: "Швайни, ти вече си истински сръбски зет!"

По време на мача красавицата Иванович си пусна в социалните мрежи снимка в тясна черна рокля от тенис клуба в Майорка, където се подготвя за предстоящото си участие в "Уимбълдън". Спортистката е стискала палци за своя любим пред телевизора и веднага след това му е звъннала по телефона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят