Утре на много места ще превали и прегърми

През нощта валежите ще отслабват, а след полунощ на места временно и ще спрат. Утре облачността ще е значителна и на много места отново ще превали и прегърми.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца. Условия за по-значителни валежи, гръмотевични бури и градушка ще има в югоизточните райони от страната. Максималните температури ще са предимно между 20 и 25 градуса. Това е прогнозата за времето, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, предаде "Фокус".

По Черноморието ще бъде предимно облачно, на много места ще има превалявания и гръмотевици. По южното крайбрежие валежите ще са значителни, ще има условия и за градушка. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 20 - 22 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

През следващите дни времето ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има след обяд, главно над планинските райони; в сряда само на отделни места е възможно да превали за кратко. Температурите бързо ще се повишат и в петък максималните ще са между 32 и 37 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето