Цветан Цветанов: Не е обсъждан вариант Кристалина Георгиева да е нашият кандидат за президент

"Не е обсъждан вариант Кристалина Георгиева да е нашият кандидат за президент", заяви Цветан Цветанов пред БТВ относно кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори. По думите му септември ще бъде един много интересен месец, защото тогава ще стане ясна президентската двойка на ГЕРБ.

"Каква по-добра политическа закрила от това да разбиеш цял един сектор", коментира Цветанов темата дали има политически чадър върху Димитър Желязков - Митьо Очите.

Цветанов съобщи през 2009-2013 в БОП - Бургас са работели 25 души, а в момента работят не повече от 6-7. "Как може да има ефективност", попита той.

По думите му разбиването на местното МВР е започнало от уволнението на Милен Димитров, който беше ръководител на Областната дирекция на МВР Бургас.

Димитров е работил по разкриването на престъпната група на Митьо Очите, като през 2007 г. е обявен за полицай номер 1 в региона. Димитров е бил и началник на БОП, както и на сектор "Криминална полиция" в Бургас.

"Заповедта за дисциплинарното му уволнение беше сложена на входа на областната дирекция", допълни Цветанов. Според него Димитров никога не е имал проблеми с Митьо Очите, защото вторият е имал уважение към организираните от Димитров операции.

"Основният човек беше назидателно уволнен. Когато даваш всичко от себе си и работиш срещу организираната престъпност, получаваш най-големите удари", уточни Цветан Цветанов.

"Възстановяването на това, което беше разградено, ще отнеме поне година. Румяна Бъчварова и нейният екип се стараят максимално да противодействат, но представете си ресурса. Такива знакови служители...", сподели Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика