Невероятно, но факт: Дъжд от жаби, градушка колкото топка за голф

Проливен джъд, торнадо, градушка, а после жега: прогнозата за времето у нас като че става все по-драматична. Но по света има и места, където хората наистина знаят какво е „шантаво време“. Това е и заглавието на главата, посветена на екстремните климатични явления в новата енциклопедия „Невероятно, но факт“ /“Книгомания“/.

В САЩ например торнадото не е кой знае каква новина, защото връхлетява различни части на страната над 1200 пъти годишно. В Ню Мексико вече са падали и ледени късове колкото топка за голф. Да не говорим, че освен вода в различни агрегатни състояния от небето може да се посипят прилепи, червеи, жаби, медузи и всичко друго, което бурните ветрове в Америка отнасят от повърхността на плитки водни басейни, за да запратят по улиците на градовете.

В „Невероятно, но факт“ са събрани и много други любопитни подробности за чудесата в природата и в сътвореното от човека: огнени кратери и равнини от сол, лековити езера и каменни гори, гигантски ледници и цели села, кацнали върху дървета. Там може да се намери и най-интересното от света на растенията и животните – например кои птици правят 4-метрови гнезда, кой остров редовно порозовява от рояци летящи скакалци, кои пеперуди имат числа по крилата и кое дърво ражда плодове като салами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл