Стрелецът от Орландо посещавал гей клуба и преди, използвал и чатове за хомосексуални

Мъжът, който стреля в гей клуба в Орландо, е посещавал заведението "Пулс" и преди нападението, свидетели твърдят, че нееднократно са го засичали на мястото, както и че е участвал в гей запознанства и чатове, съобщава latimes.com.

Един от редовните посетители на "Пулс" - Кевин Уест, твърди, че Омар Матин му е изпращал съобщения, посредством специално приложение за гей запознанства, година преди кървавата драма. Така и не се срещнали преди случилото се. Повечето посетители твърдят, че рядко са говорили с него, но са го чували да разказва за баща си, споделил е, че има съпруга и деца.

"Омар беше много добър гей", казва един от посетителите на бара. Друг казва " напоследък се държеше странно, шегуваше се със събитията от 11 септември, издаваше звуци, преструвайки се на самолет и имитираше сблъсък в сграда".

Познати на убиеца споделят, че той е бил изключително затворен и самотен, че рядко е общувал с хора, по причина, че те упорито са го отбягвали. Друг посетител на заведението разказва, че Матин често е идвал сам, сядал в крайните части на бара, пиел сам и редовно се напивал и вдигал повече шум от нужното.

"Той беше щастлив, че Америка загива. Не знам дали е бил радикален ислямист, но той беше свръх развълнуван от това", споделя един от познатите на Матин.

Други негови познати са шокирани от случилото се и го описват като изключително любезен и вежлив човек, който винаги поздравява и се грижи за семейството си.

В неделя сутринта Матин е подал сигнал на телефон 911, че е извършил престъплението от името на лидера на "Ислямска държава". Стрелецът е бил застрелян от властите и сред 50-те загинали по време на ужасяващото нападение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят