Обявено е частично бедствено положение в Пловдивско

Частично бедствено положение е обявено в село Дъбене, град Баня и квартал Сушица в Карлово, каза за "Фокус" зам.-кметът на община Пловдив Данка Люртова.

По думите й в момента служителите на дирекция "Социално подпомагане" описват щетите в село Дъбене, което пострада най-сериозно след снощния пороен дъжд. На място, заедно с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, е й зам.-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов.

"Според зам.-министъра на социалната политика ще бъде отпусната еднократна помощ от 325 лева за собствениците на наводнените къщи", допълни още Данка Люртова. Тя коментира, че в село Дъбене положението бавно се нормализира. Багер заравнява улиците "50-та" и "51-ва" в селото, чака се съдействие от 61-ва Стрямска механизирана бригада за изграждане на временен мост над река Мъртвица.

В град Баня комисия също описва щетите по инфраструктурата след поройния дъжд. "Две улици са тотално изровени, виждат се канализационните и водопроводни тръби", добави Данка Люртова. Според нея в града не са нанесени щети по имуществото на хората.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони