Рекордьор с 15 присъди застава пред Темида за кражба на лотарийни билети

Рекордьор с 15 присъди отново застава пред Темида заради кражба на лотарийни билети. Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишния рецидивист. Обвинението срещу Данаил Н. е за това, че в периода от 14 до 20 април тази година от магазин в старата столица откраднал 91 лотарийни билети.

Обвиняемият е осъждан 15 пъти, като след изтърпяване на последното си наказание е освободен от затвора на 29 януари тази година.Само три месеца по-късно Данаил Н. извършил поредно престъпление, след като решил да посети Велико Търново. Не познавал града и тръгнал по улиците. Когато влязъл в магазина, на касата нямало служител. От специална поставка взел 46 билети от лотарийна игра на цена 3 лева всеки, които прибрал в джоб на горнището си.

Насочил се към вътрешната част на търговския обект, взел покупки, които заплатил и излязъл. След това се прибрал в Плевен, където продал билетите по 2 лева.

На 20 април обвиняемият отново решил да се разходи до Велико Търново. Влязъл в същия магазин, взел покупки, които поставил пред касиерката, но не ги платил веднага, а пропуснал други клиенти. Докато плащал стоките, поискал от продавачката да му даде ароматизатор, който се намирал зад нея. Когато тя се обърнала, обвиняемият се пресегнал и от рафта с билети свил 45 талона на цена от 3 лева всеки, които бързо мушнал в джоба си.

Прибрал се в Плевен и отново продал билетите. Малко след това обаче бил заловен. Даниел Н. е с мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право