Продуцентът Нико Тупарев осъди за клевета тризначките Вяра и Надежда за клевета, третата Любов-невинна

5000 лева ще платят скандално известните тризначки Вяра и Надежда от Благоевград на столичния продуцент Нико Тупарев, когото оклеветили в ефира на национална телевизия.

Третата тризначка Любов се спасила от присъда заради техническа експертиза, която я оневинила,защото не се чуло на записите да клевети.

На 21 септември 2014 година младите жени дали телевизионно интервю, в което отправили неверни и клеветнически твърдения, че продуцентът е част от престъпна схема и искал да ги направи проститутки.

След тези обвинения Тупарев се почувствал засегнат, изпитал силен психически стрес и негативни емоции. Всичко това се отразило и върху авторитета му на телевизионен продуцент и се наложило да обяснява на кандидатите за участници в неговите предавания, както и на бизнес партньорите си, че не участва в престъпни схеми и не е сводник.

След всичко това Тупарев заведе дело в Благоевградския съд срещу благоевградските тризначки с иск от 20 000 лева.

По време на съдебния процес Вяра, Надежда и Любов заявили, че интервюто с тях е манипулирано, но не представили доказателства за това.

Районният съд прие, че искът, предявен от Нико Тупарев е основателен, но за сумата от 5000 лева. Тризначките Вяра и Надежда ще трябва да изплатят и направените по делото разноски и възнаграждения на ангажираните вещи лица.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини