Порицават апаш насред село за 14-годишна булка

С обществено порицание пред кметството и три месеца затвор наказа Районният съд в Монтана млад, но изпечен обирджия, който между кражбите и влизанията в килията си взел малолетна булка. Присъдата за невръстната невеста обаче активизира предишни наказания на апаша и той ще трябва да лежи зад решетките година и осем месеца.

26 годишният Спас Р. от монтанското село Доктор Йосифово по документи се води неграмотен и безработен. За да се прехранва, мъжът често посягал на чуждата собственост и задигал каквото му попадне. През 2012 година обаче любовта споходила апаша и той взел за жена без да сключи брак едва навършилата 14 години тогава С. А.

Пред магистратите Спас се призна за виновен за съжителството с невръстното момиче и сключи споразумение за три месеца затвор при първоначално строг режим и обществено порицание, което да се постави на таблото пред кметството в Доктор Йосифово.

В обемистото свидетелство за съдимост на мъжа съдиите обаче откриха още три присъди за кражби и ги присъединиха към новото наказание. Така Спас Р. ще трябва да изтърпи в килията и далеч от младата си булка 20 месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право