Делото срещу мнимия кардиолог Иван Вуцов в Стара Загора не тръгна за втори път

Районният съд в Стара Загора не даде ход на делото срещу д-р Иван Вуцов, заведено за използване на фалшива диплома по кардиология. За втори път делото не тръгва, тъй като лекарят е нередовно призован, а адвокатът му посочва, че днес има заседание на Районния съд в София, отново по дело срещу мнимия кардиолог, предаде БНР.

Съдът не даде ход на делото и не уважи искането на защитата за прекратяването му с мотива, че същото дело се води и в Районния съд в София.

Прокурор Надежда Белчева бе категорична, че делата не могат да бъдат обединени, тъй като става дума за използване на фалшивата диплома по кардиология пред различни институции и болници в София и Стара Загора. За следващото съдебно заседание прокурорът поиска доктор Вуцов да бъде призован и чрез своя адвокат.

В момента срещу мнимия кардиолог има три висящи дела. Освен това в София, и в Стара Загора, предстои да му бъде повдигнато обвинение и за частната му кардиологична практика в Стара Загора и други градове в областта. Следващото заседание по делото в Стара Загора е насрочено за 8 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право