20 отличници спечелиха стипендии от ВСУ с есе "Аз ще уча и ще успея в България"

Снимка: Архив

Едногодишни стипендии за близо 55 000 лв. отпусна Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" на 20 бъдещи студенти - лауреати в тазгодишния конкурс за есе на тема "Аз ще уча и ще успея в България".

Отличените са абитуриенти от Варна, София, Пловдив, Русе, Плевен, Шумен, Видин, Монтана, Горна Оряховица и Търговище. Средният им успех е 5,77, а специалностите, които ще учат във ВСУ, са архитектура, право, психология, бизнес администрация и мениджмънт с китайски език, информатика и компютърни науки, строителство на сгради и съоръжения и мениджмънт в модата.

Стипендиантската програма е част от социалната мисия на университета да подпомага усилията на младите хора да повишават своята конкурентоспособност на пазара на труда и да се реализират успешно в България, обявиха от ВСУ. Оттам уточниха, че останалите извън класирането могат да използват други възможности за финансиране на обучението си след завършване на първия семестър, тъй като настоятелството на университета отпуска лични стипендии на социалнослаби или талантливи студенти.

Разходите могат да покрият и фирми или браншови организации срещу договор за постъпване на работа след дипломирането.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони