Скъпа „Гражданска“ само след катастрофа Цена на полицата от 156 лв. за шофьори без нарушения

Заснеха водно торнадо в югозападна Италия (ВИДЕО)

Изтеглиха локомотива, който се вряза в паднала скала в Кресненското дефиле

Харчим 17% повече за екскурзии в чужбина Даваме по 1100 лв. за командировка зад граница

Искат затвор за частен съдия изпълнител

Депутат гледа пищни мадами, докато текат дебатите за нов вицепремиер в парламента

ДАНС, митниците и НАП със спецоперация в петролна складова база във Враца

Робърт де Ниро се развежда със съпругата си

Шефът на НСО разпореди проверка заради спрян от катаджия Мерцедес на службата (ВИДЕО)

Френската прокуратура разследва част от финансирането на кампанията на Макрон

Спря сайтът на Министерството на финансите

Косово налага 100% мита за внос на стоки от Сърбия

Новият хеликоптер на Тръмп кацна пробно пред Белия дом

Вдигнаха цената за боклук на шуменското сметище

Условно за убит велосипедист

Вежди Рашидов и Славчо Атанасов обсъдиха приоритетите в областта на културата

Снимка: Министерството на културата

Министърът на културата Вежди Рашидов прие в кабинета си новоизбрания председател на Комисията по културата и медиите на 43-тото Народното събрание Славчо Атанасов. Министър Рашидов и Славчо Атанасов обсъдиха постигнатото в сферата на културата до момента, като очертаха и какво още трябва да се направи за разширяването на диалога между Комисията по културата и медиите и Министерството на културата с оглед на законодателната програма в сферата на културата, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Министър Рашидов изтъкна, че в качеството си и на бивш кмет на град Пловдив Славчо Атанасов е навлязъл много бързо в ресора си, като със задоволство отбеляза, че една от първите му официални изяви като председател на Комисията по културата и медиите е била на престижното събитие на Министерството на културата – връчването на наградите „Хр. Г. Данов” за принос в българската книжовна култура.

Славчо Атанасов поздрави министър Рашидов за успешно реализираните проекти на Министерството, свързани с опазването и социализирането на културното ни наследство, както и за съвсем наскоро открития Музей в българския Метох в Истанбул. Г-н Атанасов изрази и готовността си да помага при осъществяването на културната програма за Българското председателство на ЕС през 2018 година, както и заяви, че лично ще съдейства за подготовката на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 г.

В тази връзка Славчо Атанасов благодари на министър Рашидов за усилията, които Министерството полага за опазването и развиването на културата в град Пловдив, като го поздрави специално за обновяването и ремонта на опожарената през м. август 2013 г. сграда на Драматичния театър „Н. О. Масалитинов”.

„Радвам се, че намерихме сили, намерихме финансиране и съвсем скоро всички ние ще се убедим с очите си, че театърът в Пловдив ще продължава да го има. Едно нещо, което беше в сажди и пепел, днес вече се материализира и то в много добър вид”, заяви министър Вежди Рашидов. Той отправи официална покана към Славчо Атанасов да присъства на официалното откриване на театъра, което предстои съвсем скоро. Министър Рашидов бе категоричен, че залите на театъра ще имат ключова роля и ще бъдат домакин на много от събитията през 2019 г., когато Пловдив ще е Европейска столица на културата.

„Радвам се, че г-н Атанасов е диалогичен човек, аз също се възприемам като такъв, затова и съм отворен към мнението и ангажираността на всеки, който е съпричастен към развитието на българската култура и изкуство. Вярвам, че заедно ще работим за успехите в този не лек, но безкрайно обичан от мен сектор”, коментира министър Рашидов след срещата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.