Цялостни ремонти на 7 обекта от транспортната столична инфраструктура започват през лятото

Това лято ще започнат цялостни ремонти на 7 обекта от транспортната столична инфраструктура, включени в инвестиционната програма на общината. Вече се извършва реконструкция на бул.“Монтевидео“ и бул.“Владимир Вазов“. От 15 юни започва и ремонта на ул.“Богатица“. Работи се и на вътрешно-квартални улици, като в момента се изпълняват 17 улици в различни райони. Тази информация даде днес кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на програмата в присъствието на заместник-кмета Дончо Барбалов, директора на дирекция „Транспортна инфраструктура“ инж.Васил Начевски и кмета на район Лозенец Любомир Дреков. Обектите са съобразени с изграждането на третата линия на метрото с цел да не се затруднява преминаването.

В момента се изпълнява първи етап от реконструкция на ул. „Монтевидео“ от бул. „Никола Петков“ до ул. „763“. Този етап ще приключи до края на юни. Вторият етап от ул. „763” до бул. „Никола Петков” ще започне след приключване на отчуждителни процедури на части от имоти, попадащи в обхвата на улицата. Работи се и по реконструкцията на бул. „Владимир Вазов”. Реконструкцията включва 5.2 км на бул.“Владимир Вазов” от моста „Чавдар” до бул. „Ботевградско шосе”, включително прилежащите му съоръжения и 1.5 км от бул.Ботевградско шосе” от Витиня до ул.Летоструй. Ще бъдат цялостно реконструирани 10 съоръжения – 9 мостове и надлези и 1 подлез под бул. “Владимир Вазов” – ул. ”Витиня”.

На 15 юни започва реконструкция на ул. „Богатица” в участъка от бул. „Арсеналски” до бул. „Джеймс Баучър”, район „Лозенец”. „Софийска вода“ АД ще изгражда канализационен колектор по бул. „Арсеналски“ от ул. „Богатица“ до ул. „Милевска планина“ в квартал „Лозенец“. Предвижда се пътно платно на 6 м по цялата дължина на улицата, изграждане на нови тротоари с ширина от 1.5 м до 2.5 м, обновяване на съществуващите зелени площи. Ще се подменят всички бетонови бордюри. По ул. „Богатица“ ще бъде изградено ново улично осветление. Предвидено е засаждане на широколистни и иглолистни видове, вечнозелени храсти и цветя.

Движението ще се организира по следния начин. От 08.00 часа на 15.06.2016 г. до 24.00 часа на 31.07.2016 г. се спира движението в двете посоки по ул. „Богатица” между бул. „Арсеналски” и ул. „Д. Хаджикоцев”. От 08.00 часа на 21.06.2016 г. до 31.07.2016 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Богатица” между ул. „Цветна градина” и бул. „Джеймс Баучер” и по ул. „Горски пътник” между ул. „Богатица” и бл. 35 на ул. „Горски пътник”.

От юни месец ще започне също и рехабилитация на ул. „Козлодуй” от бул. „Кн. Мария Луиза” до ул. „Константин Стоилов” – ул. „Индустриална”, включително и релсовия път. Ще се изпълни нова настилка от асфалтобетон, нови тротоари от пясъчен асфалтобетон, както и нов релсов път. Други обекти, които ще започнат в края на юни са втори етап от рехабилитацията на бул. „Витоша” от бул. „България” до ул. „Бяла черква” и изграждане на ул.»Обиколна». В началото на юли ще започне и разширението на бул. „Черни връх” от бул. „Тодор Каблешков” до ул. „Флора Кънева”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони