Прокуратурата даде на съд убиеца на 15-годишната Симона в Сливен

Окръжна прокуратура - Сливен предаде на съд Димитър Иванов, който уби 15-годишната Симона от гр. Сливен, нанасяйки й около двадесет удара с нож в областта на шията, гръдния кош, корема, стомаха, гърба и горните крайници, той е обвиняем и за опит за убийство на още двама души, съобщава пресцентърът на прокуратурата.

На 06.11.2015 г. в гр.Сливен, кв.„ Сини камъни”, от южната страна до двора на ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков” направил опит за убийство срещу К.С. от гр. Сливен, нанасяйки му удар с нож в лявата половина на гръдния кош отзад с проникване в гръдната кухина.

Иванов е подсъдим и за това, че на същата дата и място е направил опит за убийството на жена от гр. Сливен, нанасяйки й два удара с нож в областта на лявата половина на гръдния кош отзад и в областта на горната половина на корема.

Починалата Симона и Пострадалата Симона В. и подсъдимият Димитър Иванов се познавали от 2011 г. Те живеели близо един от друг, като фактът, че подсъдимият бил с 13 години по-възрастен от Симона В. не попречил те да се сближат. Когато през 2014 г. Симона В. постъпила да учи в гимназия кръгът й от познати лица и поддържани контакти се разширил. Тя започнала да прекарва по-малко време в района, където живеели.

Така техния контакт се пренесъл в социалните мрежи. Същевременно Симона В. осъзнала за изпитваното от страна на обвиняемия силно влечение към нея, за което споделила на майка си. Заявила й също, че не изпитва подобни чувства към Иванов, а последният й изпращал съобщения в социалната мрежа, че ако не е негова, ще е ничия.

Отказът на Симона В. от поддържане на връзка, се отразило на Иванов до степен, че няколко дни по-късно, отивайки в гр.Сливен, закупил препарат за растителна защита и медикамент за кръвно, които изпил в комбинация с цел самоубийство. То обаче било осуетено от лекари. След случилото се контактите между двамата били преустановени за период от два месеца.

През лятото на 2015 г. Иванов закупил газов сигнален пистолет. Имал и нож тип „пеперуда“, който носил постоянно със себе си. Постепенно Иванов подновил изпращането на съобщения към Симона В. В началото на учебната година Иванов започнал да посещава двора на училището с цел да направи контакт със Симона В. Започнал да я заплашва по телефона. Тогава Симона В. разказала на пострадалия К.С. за проблемите си, като се разбрали К.С. да я защити.

В петъчния учебен ден, на 06.11.2015 г. момичето имало учебни занятия втора смяна, започващи в 13.30 часа. Както обичайно повечето ученици от втора смяна пристигнали и се намирали в района на гимназията около един час по-рано от началото на учебните занятия. Малко по-рано приятелки на Симона В. видели обвиняемия да се разхожда в двора на училището, с намерение да се саморазправя с К. С.

След началото на първия учебен час, след 13.30 ч., Симона В. получила обаждане от Иванов и след размяна на реплики двамата си уредили среща в двора на училището. На мястото първо отишъл К.С. заедно със свой приятел, които знаели местонахождението на Иванов. При срещата, без към него да има някакво нападение, Иванов произвел изстрел с газовия пистолет към К.С. и неговия приятел. Последният побягнал.

След като К.С. се обърнал с гръб към обвиняемия той го наръгал с нож. Впоследствие Иванов видял Симона В. и се насочил към нея. Тя била придружавана от жена, която Иванов наръгал два пъти и се насочил към Симона.

Хванал я и започнал да и нанася множество удари с ножа по тялото в областта на жизненоважни области на тялото, като шията, гръдния кош, корема, стомаха, гърба, както и по горните крайници.

За момент, Иванов преустановил нанасянето на ударите с ножа, тръгнал надолу по стълбите встрани от входа на гимназията, след което се върнал отново при вече лежащата на стълбите Симона. В. и й нанесъл още няколко удара с нож в областта на шията.

Впоследствие Иванов направил опит да се самоубие чрез газовия пистолет, който притежавал, но опитът му бил неуспешен. Окръжен съд - Сливен е насрочил съдебното заседание за 26.07.2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право