Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

„Остерия франческана“ е ресторант на годината в света

факсимиле: arbuturian.com

Ресторантът „Остерия франческана“ на майстор-готвача Масимо Ботура в Модена зае първото място в класацията на 50-те най-добри заведения в света за 2016 г., обявена на церемония в Ню Йорк, предава БНР.

Миналата година Ботура остана втори в класацията, но сега се възкачи на първото място, досега заемано от испанския „Ел Селер де Кан Рока“ в Каталуния, който тази година остана на второ място. Трети е нюйоркският „Илевън Медисън парк“.

Французойката Доминик Крен, чийто ресторант „Ателие Крен“ е в Сан Франциско, стана „най-добрата майстор-готвачка в света“. Миналата година тази титла спечели друга французойка – Елен Дароз.

Французинът Пиер Ерме пък е най-добрият сладкар в света.

Френският шеф Ален Пасар и ресторантът му „Арпеж“ в Париж получиха наградата за цялостни постижения.

В класацията попаднаха ресторанти от 23 държави на шест континента. Половината от тях обаче са в Европа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.